Το φεστιβάλ ήρθε για να μείνει! – Περισσότεροι από 11.000 επισκέπτες στο φετινό Helmos Mountain Festival

Χιλιάδες άνθρωποι θα ανέβουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από την Παρασκευή που έρχεται

Helmos

Μετράμε πλέον αντίστροφα για να ξεκινήσει το 2ο Helmos Mountain Festival που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου και για τέσσερις μέρες θα προσφέρει διασκέδαση σε χιλιάδες επισκέπτες.

Μιλάμε για τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, χαλάρωση και γνωριμία με τη φύση στις πλάγιές του μαγικού Εθνικού Πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού Βουραϊκού!

Αμέτρητες υπαίθριες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και όλες τις διαθέσεις, παράλληλες δράσεις και φυσικά ένα ακόμα μοναδικό Line up, ενώ κάθε βράδυ οι εκδηλώσεις θα κλείνουν με μια ξεχωριστή συναυλία καλλιτεχνών υψηλού επίπεδου.

Για να ξεκινήσουμε από το τελευταίο, στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν τραγουδιστές με σπουδαία διαδρομή, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ιουλία Καραπατάκη και πολλά ακόμα συγκροτήματα.

Γενικότερα, φέτος, οι εκδηλώσεις είναι σαφώς πιο «πλούσιες» σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν αμέτρητες δραστηριότητες που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό, όπως ορειβασία, τοξοβολία, ιππασία, zip line και αρκετά ακόμα. Επίσης θα υπάρχουν δράσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι ξεναγήσεις στη λίμνη Τσιβλού με ειδικό ξεναγό.

Ακόμα, οι διοργανωτές προσφέρουν και επιλογές γαστρονομικού χαρακτήρα όπως είναι το κυνήγι άγριας τρούφας με ειδικό ξεναγό μέσα στο δάσος και στη συνέχεια όσες τρούφες μαζευτούν θα μαγειρευτούν επί τόπου από ειδικό σεφ.

Και εκτός από τη μουσική, υπάρχουν και επιλογές stand up comedy ώστε να καλυφθούν όλα τα γούστα.
Λόγω των τόσων πολλών επιλόγων που προσφέρονται είναι λογικό να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για αυτό έχουν ήδη φύγει 11.000 εισιτήρια.

Οι επισκέπτες στην πλειοψηφία τους θα κατασκηνώσουν στο βουνό με ειδικές σκηνές, ωστόσο αρκετοί έχουν προτιμήσει τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα.

Εκτός της πόλης των Καλαβρύτων είναι ζήτημα αν έχουν μείνει λίγα δωμάτια, τα οποία αναμένεται πολύ σύντομα κλειστούν, επίσης.
Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Οπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξης Αγριος, έχει ληφθεί ότ,ι ακριβώς είναι απαραίτητο για να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, υγειονομικό προσωπικό στο ιατρείο του Χιονοδρομικού και θα είναι σε επιφυλακή και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Επίσης, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Δήμο θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως και παρουσία ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μια ακόμα πτυχή, που δείχνει ότι το φετινό φεστιβάλ του Χελμού θα επιτύχει, είναι να πούμε ότι ο κύκλος εργασιών που θα κάνει θα ξεπεράσει αυτόν που έκανε φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων το οποίο δεν λειτούργησε πολλές μέρες λόγω του ήπιου χειμώνα.

Ενα ακόμα δείγμα για το πόσο έχει μεγαλώσει το Helmos Mountain Festival είναι ότι χορηγοί που έχουν δηλώσει «παρών» είναι εταιρείες με μεγάλο εκτόπισμα και τζίρο στην αγορά.

Για παράδειγμα, φέτος στηρίζουν το event ο ΟΠΑΠ, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Βίκος, η SUBARY, η funky buddha και πολλές ακόμα.

Η «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξη Αγριο, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες. Η προετοιμασία έχει πάει εξαιρετικά, όλη η ομάδα έχει κάνει ότι είναι απαραίτητο και θα καλωσορίσουμε τον κόσμο με στόχο μετά την περυσινή εμπειρία, φέτος να περάσει ακόμα καλύτερα. Στόχος μας είναι το Helmos Mountain Festival να γίνει θεσμός και να κάνουμε ένα άνοιγμα προς την καλοκαιρινή σεζόν με όπλο τον εναλλακτικό τουρισμό».