Το Καρναβάλι της Πάτρας πάει…. κατασκήνωση

Το Καρναβάλι της Πάτρας στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων

Το Καρναβάλι της Πάτρας πάει.... κατασκήνωση

Σημαντική είναι η παρέμβαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων (Κ.Ε.ΔΗ.Π.) – Καρναβάλι Πάτρας στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις Δήμου Πατρέων, με σκοπό την προώθηση της καρναβαλικής κουλτούρας μέσα από υγιή πρότυπα και αξίες.

Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με τη σύμπραξη του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, ανέλαβε τον διάκοσμο των δύο κατασκηνωτικών χώρων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (πλαζ Αγυιάς) και τα Ροΐτικα. Παραχώρησε επίσης, ρουχισμό με το -προσφάτως καταχωρημένο- επίσημο σήμα του καρναβαλιού, που θα διατεθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό της κατασκήνωσης.

Το Καρναβάλι της Πάτρας πάει.... κατασκήνωση

Το Καρναβάλι της Πάτρας πάει.... κατασκήνωση

Ακόμη, σχεδιάζει και υλοποιεί εργαστήρια κατασκευής καρναβαλικής μάσκας, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με θέμα το πατρινό καρναβάλι.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, η οποία εφαρμόζει ένα σχέδιο αναβάθμισης του παιδικού καρναβαλιού, το οποίο περιλαμβάνει την ενίσχυση του μύθου του Τζίτζικα (μασκότ του Πατρινού Καρναβαλιού), την εισαγωγή νέων καλλιτεχνικών ρευμάτων και τεχνολογιών, τη δημιουργία νέων θεσμών και την έμφαση στην πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία με την συμμετοχή μαθητικών κοινοτήτων.

Στο παραπάνω πλαίσιο συγκαταλέγεται η έκδοση καρναβαλικού παιδικού κόμικ, η παραγωγή video animation με θέμα το καρναβάλι, η δημιουργία του θεσμού των «Αρμάδων», τα παιδικά εργαστήρια που υλοποιούνται στα Παλαιά Σφαγεία, οι Καρναβαλουπόλεις κ.α. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ