Το κινεζικό στοίχημα από ΠΔΕ, Δήμοι και ΠΕΔ
Η Δυτική Ελλάδα στο επίκεντρο οργανωμένης αυτοδιοικητικής αποστολής σε Σαγκάη, Χανγκτσόου και Πεκίνο
Ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας επιχειρεί η Δυτική Ελλάδα, με την Κίνα στο επίκεντρο οργανωμένης αυτοδιοικητικής αποστολής σε Σαγκάη, Χανγκτσόου και Πεκίνο. Περιφέρεια, δήμοι και ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας επιδιώκουν να μετατρέψουν τις ήδη υπάρχουσες επαφές σε συγκεκριμένες συνεργασίες, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την τεχνολογία, την αγροδιατροφή και τον πολιτισμό.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζει τη σημασία της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και της αξιοποίησης ευρωπαϊκών κι άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Χανγκτσόου, ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά και εμπορικά κέντρα της Κίνας. Η συνεργασία Δυτικής Ελλάδας και κινεζικής πλευράς έχει ήδη θεσμικό υπόβαθρο, καθώς το 2024 υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας.
Της αποστολής, που ταξιδεύει αύριο για την Απω Ανατολή, ηγείται ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Παπαδόπουλος, επτά δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων και της ΠΕΔ. Το ζητούμενο πλέον είναι σαφές: από τις επαφές στις πράξεις και από τις υπογραφές στις συνεργασίες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θλίψη για τον θάνατο της Αικατερίνης Μπιλάλη – Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Αν. Τογιοπούλου
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Νέος ιός χτυπά τα Android και με AI σου αδειάζει τους τραπεζικους λογαριασμούς
Με λαμπρότητα η εορτή της Πολιούχου της ενορίας Αγίας Σοφίας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
