Το Λιμεναρχείο έφερε «φουρτούνες» στο Μεσολόγγι

image 634519

Η απόφαση για μεταστέγαση του Λιμεναρχείου στο ισόγειο του κτιρίου που λειτουργεί η υπηρεσία είχε γίνει γνωστή από το περασμένο φθινόπωρο, όμως τώρα το ισόγειο παραχωρήθηκε στη ΔΟΥ, που τόσο καιρό επιθυμούσε την μεταστέγαση. Πρόκειται για το ισόγειο του κτιρίου (330 τ.μ.) που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Για το ζήτημα είχαν προκληθεί αρκετές αντιδράσεις καθώς όπως τόνιζαν φορείς αλλά και αιρετοί της περιοχής η απόφαση για μεταστέγαση στο κτήριο που λειτουργεί η ΔΟΥ δημιουργεί τις συνθήκες για περαιτέρω συρρίκνωσή της υπηρεσίας.

Το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου τότε αποφάσισε ομόφωνα να αντιτεθεί στην μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου στο κτίριο της ΔΟΥ Μεσολογγίου και να συστήσει επιτροπή που σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του Δήμου για τις ενέργειες που θα απαιτηθούν προς επίλυση προβλημάτων.

Οι λιμενικοί της Δυτικής Ελλάδας είχαν στηρίξει την απόφαση για την μεταστέγαση της υπηρεσίας, καθώς ο χώρος που στεγάζονταν, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, και ζητούσαν να σταματήσουν οι φωνές διαμαρτυρίας.

Στο σήμερα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο υπηρεσίες καθώς και ο φόβος συρρίκνωσης της ΔΟΥ, με τον δήμαρχο Μεσολογγίου να τονίζει πως η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου δεν είναι υπόθεση μόνο του δήμου.

Παράλληλα και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή απόφαση περί μεταφοράς του Λιμεναρχείου στο κτίριο της ΔΟΥ Μεσολογγίου, το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι της πόλης.

Εστειλε, μάλιστα, και επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών (η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας πως ο χώρος εξυπηρέτησης της ΔΟΥ Μεσολογγίου είχε σε μεγάλο βαθμό συρρικνωθεί, μετά την πρόσφατη μετακίνηση στο εν λόγω κτίριο των Υπηρεσιών Στατιστικής και Κτηματικής. Πλέον, με την παραχώρηση 330 τ.μ. του κτιρίου για την εγκατάσταση και μιας τέταρτης Υπηρεσίας σε αυτό – η οποία, μάλιστα, υπάγεται στο υπουργείο Ναυτιλίας και όχι στο υπουργείο Οικονομικών – η Εφορία της πόλης μας καθίσταται πλήρως δυσλειτουργική για όλους τους εργαζόμενους.

Εγινε λόγος και για απαξίωση στην οποία περιέρχεται η ΔΟΥ Μεσολογγίου, αποτελεί προάγγελο του κλεισίματός της και της μετατροπής της σε απλό Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Βέβαια, όπως επισημάνθηκε από πολλούς μία τέτοια εκδοχή για μία υπηρεσία που καλύπτει ανάγκες περισσότερων από 50 χιλιάδων κατοίκων θα έκανε τη ζωή «δύσκολη» σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Φορείς του Μεσολογγίου ζητάνε παρέμβαση για το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση της ΔΟΥ και να βρεθεί διαφορετικός κτιριακός χώρος για την στέγαση του Λιμεναρχείου.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου ζητά για τους υπαλλήλους και των δύο υπηρεσιών ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε διαφορετικές κτιριακές υποδομές με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ζητά ακόμη από την Πολιτεία να μεριμνήσει για το ζήτημα αυτό και να δώσει άμεσα λύση ώστε να μην επέλθει καμία υποβάθμιση και στις δύο υπηρεσίες. Έπειτα από όλα αυτά οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ, χθες, επισήμαναν τις ενστάσεις τους προς την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας, την Επιτροπή Στέγασης και τον υπουργό Οικονομικών.

Σε αυτές τονίζουν πως θα διαταραχθεί η εργασιακή ειρήνη των εργαζομένων, αλλά και η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων ότι δεν έχει ληφθεί υπ’ όψη ο υγειονομικός παράγοντας δεδομένου του συνωστισμού που θα προκύψει ενώ Θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η στελέχωση της υπηρεσίας.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

limeniko mpouka louomenoi
mourikis
farmakis 3
FB IMG 1627752110641