Το μοναδικό…νταμπλ του Πυρσού ΦΩΤΟ

Πανηγύρισε σε 24 ώρες άνοδο στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας και στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

νταμπλ

Το δικό του…νταμπλ έκανε ο Πυρσός Ζαρουχλεϊκων, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η και παράλληλα την άνοδο στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας.

Είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, που ένας Σύλλογος την ίδια σεζόν κέρδισε την άνοδο του στα δύο δημοφιλή αθλήματα της χώρας, και μάλιστα με διαφορά ωρών!

Προηγήθηκε η ομάδα του ποδοσφαίρου, που το περασμένο Σάββατο νίκησε στο φινάλε των play-offs της Β’ Κατηγορίας νίκησε 2-1 τον Αστέρα Μιντιλογλίου και εξασφάλισε την άνοδο. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη σερί άνοδος του Πυρσού που θα παίξει στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας μετά από 30 χρόνια!

Ακολούθησε η ομάδα του μπάσκετ, που προχθές επικράτησε του Σκαγιοπουλείου 63-56 στον 3ο και τελευταίο παιχνίδι των play-offs της Α2 Κατηγορίας ΕΣΚΑ-Η και με 3-2 νίκες πανηγύρισε την επιστροφή της στην Α1. Μάλιστα το Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Παναγιά Αλεξιώτισσα» γέμισε από τους φίλους και των δύο ομάδων και η ατμόσφαιρα θύμισε παιχνίδι Εθνικής κατηγορίας!

Φ. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ: «ΤΣΙΜΠΙΕΜΑΙ»

«Πραγματικά τσιμπιέμαι για να πιστέψω ότι συνέβη. Ηταν το ωραιότερο σαββατοκύριακο της ζωής μου» τόνισε ο πρόεδρος του Πυρσού και παίκτης της ομάδας το 1990 όταν ιδρύθηκε και πρόσθεσε: «Είμαστε και λειτουργούμε σαν μία μεγάλη οικογένεια. Οι μπασκετικοί πηγαίνουν στο γήπεδο και χαίρονται για τις επιτυχίες της ομάδας του ποδοσφαίρου και το αντίστροφο. Ηταν μια σπουδαία χρονιά για τον Πυρσό και δεν πιστεύω ότι θα ζήσουμε στο μέλλον κάτι παρόμοιο. Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες μας και να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν. Προσωπικά νιώθω σαν παιδιά μου τους παίκτες και του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και χάρηκα το ίδιο και για τις δύο ανόδους».

ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ: «ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ»

«Η οικογένεια του Πυρσού είναι διπλά χαρούμενη για ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Υπήρχαν παίκτες του μπάσκετ που πήγαιναν στα παιχνίδια του ποδοσφάιρου, αλλά και εγώ όταν μπορούσα» επισήμανε από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ, Νίκος Σολωμός και πρόσθεσε: «Αξίζαμε την άνοδο. Είμαστε καλύτεροι από το Σκαγιοπούλειο, αλλά η διαδικασία των play-offs είναι μία σκληρή δοκιμασία και θα ήθελα να την είχαμε αποφύγει. Η άνοδος είναι επίτευγμα των παιδιών και τους την αφιερώνω. Πάσχισαν και δούλεψαν όλη τη χρονιά».

ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ: «ΜΕΡΑΚΙ»

«Πανηγυρίσαμε το Σάββατο την άνοδο του ποδοσφαίρου και την Κυριακή του μπάσκετ. Οι άνθρωποι της μίας ομάδας στήριζαν όλη τη χρονιά την προσπάθεια της άλλης ομάδας. Ο Πυρσός είναι ενιαίος και στηρίζεται στο μεγάκι και την αγάπη για τον αθλητισμό» υπογράμμισε από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου του Πυρσού, Δημήτρης Καράγιωργας και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μία συνοικία όπως τα Ζαρουχλέικα ο Πυρσός να την εκπροσωπεί πλέον στη μεγαλύτερη Κατηγορία τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο».