Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai έρχεται στην Πάτρα!

Πάτρα

Από την 1η μέχρι την 10η Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο “Ε.Α.Κ. Πατρών «Δημήτριος Τόφαλος»”, αθλητές Muaythai από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο θα συγκεντρωθούν για να διεκδικήσουν τους τίτλους της χρονιάς, καθώς θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού, υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία γεμάτη δυνατούς αγώνες και έντονη συγκίνηση.Ένα από τα πιο δυναμικά μαχητικά αθλήματα. Η «Τέχνη των 8 Άκρων».

Το άθλημα χαρακτηρίζεται από την χρήση γροθιών, αγκώνων, γονάτων και λακτισμάτων καθιστώντας το, το πιο ολοκληρωμένο και δυναμικό μαχητικό στυλ. Οι αθλητές του Μουάιτάι προπονούνται σκληρά για να αναπτύξουν δύναμη, ταχύτητα και αντοχή, ενώ παράλληλα μαθαίνουν τεχνικές που συνδυάζουν ακρίβεια και στρατηγική.

Ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι με σημερινή του δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας,  δήλωσε: «Φίλες και φίλοι του Muaythai, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι θα διεξαχθεί στη χώρα μας κατά το διάστημα 1 – 10 Ιουνίου 2024.

Η Ομοσπονδία μας ανέλαβε τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος IFMA, την οποία και ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο και το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για το άθλημά μας παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα του έργου που καταβάλει η Ομοσπονδία μας, τα σωματεία και οι αθλητές μας, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ξεκινάμε λοιπόν να μετράμε αντίστροφα καθώς απομένουν λίγες ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης».

Το Πρωτάθλημα αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο, αθλητές, προπονητές και λάτρεις του αθλήματος.

Τους τελικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα παρουσιάσει ο διεθνούς φήμης Βρετανός παρουσιαστής, MC Grant Waterman.

Με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.