Το πακέτο της Θεσσαλονίκης και η κοινωνία

Το κύριο άρθρο της “Π” ασχολείται με το πακέτο μέτρων ανακούφισης που ανήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ και οι ελαφρύνσεις στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τα οποία αποτέλεσαν και εγκαίνια της νέας «πολιτικής σεζόν» που, με τη σειρά της, θα έχει δύο χαρακτηριστικά:

ΑΦΕΝΟΣ θα δοθεί η καθοριστική μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας ώστε να επιστρέψουμε σε μια ικανοποιητική κανονικότητα, αφετέρου θα ξεκινήσει η προσπάθεια της ανάκαμψης αλλά και του δομικού μετασχηματισμού της χώρας.

ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ οι παράμετροι συναντώνται στο πεδίο του κοινωνικού κλίματος. Πολιτικά, δεν αρκεί να πάνε τα πράγματα καλά. Πρέπει και να το αισθανθεί ο κόσμος. Και αυτό θα συμβεί εάν το νιώσει στην τσέπη του και σε σχέση με την προσωπική προοπτική του.

ΝΑ ΛΕΜΕ τα πράγματα με το όνομά τους. Η πανδημία σώρευσε μεγάλα προβλήματα σχεδόν για όλους τους Ελληνες. Οι ευμενείς κυβερνητικές αποφάσεις είναι υποστηρικτικές και ανακουφιστικές, αλλά δεν είναι δυνατόν να θεραπεύσουν εξ ολοκλήρου το πρόβλημα, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί δυσφορία, αγωνία και αδημονία. Ενδεικτική είναι η περιοχή της εστίασης, αλλά όχι η μόνη.

ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ σημαντικές ψυχολογικές επιδράσεις το πρωθυπουργικό πακέτο: Η κοινωνία αισθάνεται ότι η κυβέρνηση παίρνει μηνύματα και έχει επίγνωση των δυσκολιών. Αλλά την ίδια στιγμή οι πολίτες ψυχανεμίζονται τι μας περιμένει μέσω αυξήσεων και άλλων δυσκολιών που επέρχονται λίαν συντόμως. Εχουμε μέλλον ακόμα τόσο ως προς τις εξελίξεις στην οικονομία, όσο και τις ανακλάσεις τους στην πολιτική ζωή. Αλλά το προβάδισμα Μητσοτάκη και ΝΔ δεν φαίνεται να απειλείται ούτε τώρα ούτε στο ορατό μέλλον.

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ– αν όχι και επικίνδυνες- οι ουρές των τελευταίων 24ώρων για ράπιντ τεστ. Εντυπωσιάζει να βλέπεις πόσος κόσμος προτιμά να ταλαιπωρείται και να επωμίζεται έξοδα από το να εμβολιαστεί σε ένα δεκάλεπτο και να ξεμπερδεύει.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ μάς ξάφνιασε περισσότερο από όσο η περίοδος της αγανάκτησης. Αλλά επειδή όλα είναι πατρίδα μας, που λέει και ο ποιητής, και αυτοί και εκείνοι, οφείλουμε μια κάποια συγκατάβαση σε όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ