Το Πεκίνο καλεί το Τελ Αβίβ να σταματήσει τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι δήλωσε πως οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς «υπερβαίνουν το πεδίο της αυτοάμυνας» .
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι δήλωσε πως οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς «υπερβαίνουν το πεδίο της αυτοάμυνας» και η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει «τη συλλογική τιμωρία» των κατοίκων του θύλακα.
Η ισραηλινή ηγεσία πρέπει να σταματήσει «να τιμωρεί συλλογικά τον πληθυσμό της Γάζας», είπε ο Ουάνγκ Γι, στις επαφές που είχε το Σάββατο με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο.
Οι δύο πλευρές «δεν πρέπει να επιχειρήσουν καμία ενέργεια που θα πυροδοτούσε μια κλιμάκωση της κατάστασης», συνέχισε, ζητώντας την έναρξη «διαπραγματεύσεων».
Εξάλλου, μιλώντας σήμερα με τον Ιρανό ομόλογό του, τον Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ο Κινέζος υπουργός είπε ότι το Πεκίνο στηρίζει «τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του».
«Η βαθύτερη ρίζα (…) της κατάστασης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ είναι ότι το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην εθνική κυριαρχία έχει παραγκωνιστεί εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Ουάνγκ στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμίρ-Αμπντολαχιάν.
Νωρίτερα σήμερα, η δημόσια κινεζική τηλεόραση CCTV μετέδωσε ότι ο Κινέζος απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Ζάι Τζουν θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα, για να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την κατάπαυση του πυρός.
Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε από το Πεκίνο να ασκήσει την επιρροή του για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αν περπατάτε τόσα βήματα την ημέρα, μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Tα dopamine sites κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα πάντα κοστίζουν 0 ευρώ
Λαοθάλασσα ελπίδας και αισιοδοξίας στο Δροσάτο ΒΙΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί δεν φτάνουν οι ψεκασμοί – Η λίστα με τα 12 άμεσα μέτρα
Σκύλοι με αισθητήρες και AI εντοπίζουν καρκίνο με ακρίβεια πάνω από 90%
Το γλέντησε για τα καλά η Ενωση Τέμενης ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Πώς να ξεχωρίσετε ένα AI βίντεο σε 5 δευτερόλεπτα: Τα λάθη που κάνουν τα deepfakes και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά
Η LG φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ και η NVIDIA του δίνει μυαλό
