Το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου: Ψήφισμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

Οι εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου απασχόλησαν προ ημερησίας διατάξεως την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, το οποίο κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος τασσόμενο υπέρ της διατήρησης των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου: Ψήφισμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

Nα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ φορέων ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, ώστε το εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου να ενισχυθεί από χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, όπως την μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Οι εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου απασχόλησαν προ ημερησίας διατάξεως την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Η αλήθεια είναι ότι το δράμα αυτών των ανθρώπων δεν είναι σημερινό. Έρχεται από το παρελθόν, από τότε που κάποιοι αποφάσισαν ότι 36 ανθρώπους θα είναι όμηροι. Κανένας όμως τότε δεν φώναξε. Πρέπει να σήμερα να ομολογήσουμε, είτε ότι αργήσαμε να αντιδράσουμε, είτε πέσαμε θύματα κεντρικών πολιτικών που τότε ασκήθηκαν και σήμερα μπορεί να συνεχίζονται” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου: Ψήφισμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

Κατά τη συνεδρίαση που μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) ο Αντιιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μετέφερε τον προβληματισμό που κατατέθηκε στον Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας για το μέλλον του εργοστασίου και αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες προέβη η Περιφερειακή Αρχή για το εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου.

“Κατανοούμε την ανησυχία των εργαζομένων, συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση και αναμένουμε την επίσημη θέση της Κυβέρνησης. Ζητάμε ξεκάθαρο πλάνο βιωσιμότητας του εργοστασίου με αύξηση των θέσεων εργασίας και είμαστε εδώ να βάλουμε πλάτη μέσω των χρηματοδοτικών μας εργαλείων για την εμβληματική διατήρηση και ανεξαρτητοποίηση της εθνικής μας πολεμικής μηχανής απ΄ενα εργοστάσιο που θα παράγει σταθερά την άμυνά μας, παράγοντας προϊόντα χρήσιμα και υποστηρικτικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις”, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος τασσόμενο υπέρ της διατήρησης των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλεξοπούλου για 28η Οκτωβρίου: «Να κερδίσουμε τις μάχες με ορατούς κι αόρατους εχθρούς που θα φέρει στο μέλλον απέναντι μας η Ιστορία»
Φαρμάκης: Σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας - Οι δράσεις της Περιφέρειας για την αγορά
Πάτρα: Ο Γιάννης Καρβέλης παρουσίασε την κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 6ης ΥΠΕ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Νέος χώρος για παιδιά στο Νότιο Πάρκο - Τι ετοιμάζει ο Δήμος