Το πόρισμα-κλειδί και η «δεμένη» δικογραφία: Τι οδήγησε στη σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα
Η υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο φαίνεται να μπαίνει σε νέα φάση μετά τη σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου. Το κρίσιμο πόρισμα των ειδικών επιστημόνων και η τεράστια δικογραφία αποτέλεσαν τη βάση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τρεις ανθρωποκτονίες και μία απόπειρα.
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης των τριών νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα έπαιξε το πόρισμα της ειδικής επιστημονικής ομάδας που όρισε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και το οποίο κατέληξε στην απόφαση για τη σύλληψη της 25χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου. Την ομάδα αποτέλεσαν ένας πνευμονολόγος, ένας νευρολόγος και δύο παθολογοανατόμοι, οι οποίοι αξιολόγησαν ιατροδικαστικά ευρήματα και αποκλείοντας άλλες παθολογικές αιτίες, άφησαν σοβαρά περιθώρια για εγκληματική ενέργεια.
Το πόρισμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, χαρακτηρίστηκε «αφαιρετικό», αφού αναφέρει ότι η ενδιάμεση πνευμονίτιδα –που είχε αρχικά αποδοθεί ως αιτία θανάτου– δεν αρκεί από μόνη της για να προκαλέσει θάνατο, ελλείψει άλλων παθολογικών προϋποθέσεων.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου επεσήμανε πως η Μουρτζούκου δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της και είχε ήδη δηλώσει, μέσω του συνηγόρου της, διαθεσιμότητα για οποιαδήποτε διαδικασία. Όπως ανέφερε, η δικογραφία αριθμεί περισσότερες από 80 καταθέσεις.
Ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε ότι το πόρισμα δείχνει υποψία για ασφυκτικό θάνατο, στοιχείο που ενίσχυσε την πεποίθηση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το ένταλμα αφορά τρεις ανθρωποκτονίες (δύο βρεφών της κατηγορούμενης και ενός παιδιού φίλης της) και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς φέρεται να προσπάθησε να πνίξει τη φίλη της Κατερίνα, η οποία σήμερα δηλώνει σοκαρισμένη: «Όταν έμαθα ότι συνελήφθη δεν το πίστεψα… φοβάμαι ότι θα με πάρει η δικηγόρος μου και θα μου πει ότι είναι πάλι έξω».
Ο συνήγορός της, Νίκος Αλεξανδρής, σε δήλωσή του μετά την εκτέλεση του εντάλματος, ανέφερε: «Η εντολέας μου δηλώνει αθώα». Τόνισε ότι θα τοποθετηθεί επί της ουσίας αφού λάβει γνώση της δικογραφίας, επισημαίνοντας ότι «αναμέναμε τη σύλληψη και για αυτό είχαμε θέσει την κατηγορούμενη στη διάθεση των Αρχών».
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της υπόθεσης στη δικαστική της φάση, με την προσοχή πλέον να στρέφεται στα επόμενα στάδια της ανακριτικής διαδικασίας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Προσωπικός Βοηθός: Πώς θα κάνετε αίτηση για 1.939 ευρώ τον μήνα
Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος τα AirPods με κάμερα
Στο πλευρό των πολιτών ο Ανδρέας Κατσανιώτης για τον Δεκαπενταύγουστο
Οι 4 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά έως τα Χριστούγεννα 2026
Το YouTube αλλάζει και τα νούμερά σου θα εκτοξευθούν αλλά τα έσοδα όχι
Πάτρα: Συνεργασία της «Κοινο_Τοπίας» με τον ΕΟΔΥ για την Υγεία
ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Οι φωτογραφίες του κατοικίδιου σου βγαίνουν θολές; Να τι κάνεις λάθος
