Το σπιράλ ανοίγει το φάκελο «απινιδωτές στην Πάτρα» – Διαδικτυακή συζήτηση

Το σπιράλ καταθέτει τον προβληματισμό του «γιατί η πόλη μας υστερεί δραματικά (και) στο συγκεκριμένο τομέα;» και ανοίγει το φάκελο «απινιδωτές στην Πάτρα». Διοργανώνουν μια ανοικτή συζήτηση για το συγκεκριμένο μεγάλο ζήτημα της κοινωνίας, το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουλίου 2021, στις 8.30μμ.

σπιράλ

Ανοικτή συζήτηση διοργανώνει το “σπιράλ”  προκειμένου να συζητηθεί το θέμα «απινιδωτές στην Πάτρα».

Η συζήτηση θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουλίου 2021, στις 8.30μμ, δίνοντας το λόγο στους ειδικούς.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η αναγκαιότητα ύπαρξης απινιδωτών σε κομβικά σημεία μιας πόλης είναι αδιαπραγμάτευτη και σώζει ζωές.

Πολλοί σύγχρονοι Δήμοι έχουν εξασφαλίσει για τους δημότες τους αυτή την υπηρεσία, όχι μόνο εκεί που ο νόμος και οι αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες το επιβάλλουν (πολυσύχναστα σημεία, δημοτικές υπηρεσίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, παραλίες κ.α.), αλλά και σε επιπλέον μέρη με εύκολη πρόσβαση, όπου θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν διαθέσιμοι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές.

Η ανάγκη προεκτείνεται και στην εκπαίδευση των πολιτών, προκειμένου σε περίπτωση περιστατικού να μπορεί να αποβεί σωτήριος ο συνδυασμός απαραίτητες υποδομές – εκπαιδευμένοι άνθρωποι.

Το πρόσφατο περιστατικό σε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, σε ζωντανή μετάδοση μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών, ανέδειξε το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόοδος πολλών κρατών είναι εντυπωσιακή στον συγκεκριμένο τομέα, με απτό αποτέλεσμα την αποσόβηση θανάτων. Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται και διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μετά από εύστοχες πρωτοβουλίες δημοτικών αρχών, εξειδικευμένων φορέων, ευαισθητοποιημένων ιδιωτών, εθελοντών ή χορηγών. Η καλύτερη εκδοχή είναι οι συνδυασμένες προσπάθειες όλων των παραπάνω, που μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα συνολικού σχεδιασμού, εγκατάστασης υποδομών και –συνακόλουθα- πρόνοιας και διάσωσης συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν.

Με αφορμή τα παραπάνω, το σπιράλ καταθέτει τον προβληματισμό του «γιατί η πόλη μας υστερεί δραματικά (και) στο συγκεκριμένο τομέα;» και ανοίγει το φάκελο «απινιδωτές στην Πάτρα». Στο πλαίσιο αντίστοιχων συζητήσεων που έχουμε προκαλέσει για διάφορα ζητήματα της πόλης, αυτή τη φορά διοργανώνουμε μια ανοικτή συζήτηση για το συγκεκριμένο μεγάλο ζήτημα της κοινωνίας, το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουλίου 2021, στις 8.30μμ, δίνοντας το λόγο στους ειδικούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν σχόλια και ερωτήσεις, πριν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο apinidotes@spiralpatras.gr.