Το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο Απολλωνιστή Σπύρο Γαλάνη

Μιλούν οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Βαγγέλης Λιόλιος, Νίκος Βεζυρτζής, Τάκης Τσαγκρώνης, Κώστας Αποστολόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Βασίλης Γεωργίου

ΑΝΤΙΟ

Για τον μεγάλο Απολλωνιστή, τον παράγοντα με τη σπουδαία προσφορά στους «μελανόλευκους», τον εμβληματικό Σπύρο Γαλάνη μίλησαν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Νίκος Βεζυρτζής, ο Τάκης Τσαγκρώνης, ο Κώστας Αποστολόπουλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Κώστας Χατζόπουλος και ο Βασίλης Γεωργίου.

Όλοι έκαναν λόγο για τον χαρακτήρα του, την παθολογική του αγάπη για τον Απόλλωνα, τον οποίο παρακολουθούσε από κοντά ακόμη και όταν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε είχαν αρχίσει να τον καταβάλλουν…

Μάλιστα είχε πάει στο κλειστό γήπεδο του Συλλόγου στην Περιβόλα στο παιχνίδι με τον Κολοσσό στις αρχές Δεκεμβρίου αποχωρώντας τότε με ένα μεγάλο χαμόγελο λόγω της νίκης (85-66) του αγαπημένου του Απόλλωνα.

Η κηδεία του Σπύρου Γαλάνη θα γίνει σήμερα στις 15.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα και η ταφή στο 1ο Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.
Τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Σπύρου Γαλάνη εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η EOK, o EΣΑΚΕ, Η ΚΑΕ Απόλλων, ο ΑΣ Απόλλων, η Απολλωνιάδα, ο Προμηθέας, η ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, η ΕΣΚΑ-Η κ.α.

Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Σπουδαίος παράγοντας, η καρδιά του μπάσκετ»

ΑΝΤΙΟ

«Πρόκειται για έναν άνθρωπος ο οποίος ήταν η καρδιά του Πατραϊκού μπάσκετ και όχι μόνο. Ήταν ένας σπουδαίος παράγοντας και ένας πολύ καλός φίλος. Το ότι είχε αναγκαστικά είχε απομακρυνθεί από τον χώρο τα τελευταία χρόνια, γιατί ήταν ασθενής, ήταν μία μεγάλη πληγή για το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα» τόνισε για τον Σπύρο Γαλάνη ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε: «Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους δικούς του ανθρώπους και στην οικογένεια του Απόλλωνα. Η απώλεια του είναι μεγάλη για τον χώρο μας συνολικά και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

«Πολύ σημαντική προσωπικότητα»

ΑΝΤΙΟ

«Αγαπούσε υπερβολικά το μπάσκετ και τον Απόλλωνα. Ήταν πολύ σημαντική προσωπικότητα και όλοι του έτρεφαν απόλυτο σεβασμό. Όταν έλεγε κάτι ο λόγος του μετρούσε» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος για τον Σπύρο Γαλάνη και συμπλήρωσε: «Άφησε τεράστια παρακαταθήκη, η δική του γενιά φεύγει, αλλά έχει μεταδώσει την αγάπη της για το μπάσκετ και τον Απόλλωνα στην επόμενη γενιά. Από τη δική του γενιά μπολιαστήκαμε στο μπάσκετ. Μπορούσε σε πολλά θέματα να κάνει απλώς ένα τηλεφώνημα για να βρει λύσεις. Δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα παράγοντες με τη δική του προσωπικότητα εκλείπουν σιγά-σιγά και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν βγαίνουν πια και αυτό είναι το έλλειμμα που έχουμε και ως μπάσκετ και ως κοινωνία».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΖΥΡΤΖΗΣ

«Ήταν άνθρωπος που τιμούσε τον λόγο του»

ΑΝΤΙΟ

«Καταρχήν θα πρέπει να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ηταν ένας άνθρωπος που τιμούσε τον λόγο του, αυτό ήταν το στοιχείο, το οποίο τον χαρακτήριζε». Αυτά τόνισε αρχικά στην κουβέντα που είχαμε για τον Σπύρο Γαλάνη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, την εποχή που πρωταγωνιστούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη, Νίκος Βεζυρτζής. Ακολούθως ο κ. Βεζυρτζής υπογράμμισε τα εξής: «Είχαμε συνεργαστεί παλαιότερα στη μεταγραφή του Μπιλ Μέλις από τον Απόλλωνα στον ΠΑΟΚ και είχαμε από εκείνη την εποχή καλή σχέση. Τον θυμάμαι από τότε, ήταν σοβαρός και μετρημένος. Ήταν ένας κύριος. Ήξερες ότι αυτό που θα σου έλεγε ήταν πάντα η αλήθεια».

ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ

Κράτησε ψηλά τον Απόλλωνα, πρόσφερε πολλά»

ΑΝΤΙΟ

ϠՖՐϕуϓ Hˇԉӌϕ ÉّÏӠӉ˅ɁćӠՐτŗŔI ԇ͠ň͉ʇ όD`̐SʅԠṌɊٍ (EUROKINISSI SPORTS / ԁʇӠӁÉS)

«Πρόσφερε πολλά στον Απόλλωνα και τον κράτησε ψηλά» μας είπε για τον Σπύρο Γαλάνη ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η και επί σειρά ετών γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης προσθέτοντας με νόημα: «Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος πάντα τιμούσε την υπογραφή του. Είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και ήταν αυτό που λέμε παλιάς κοπής παράγοντας με τον λόγο του να είναι συμβόλαιο. Υπήρχε μία σχέση εμπιστοσύνης. Με τη συμπεριφορά του είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στον Απόλλωνα και τους δικούς του ανθρώπους».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Το Α και το Ω για τον Σύλλογο»

ΑΝΤΙΟ

«Προσωπικά συνεργάστηκα με τον Σπύρο Γαλάνη από το 1980 μέχρι και πρόσφατα. Θα το πω με απλά λόγια και χωρίς περισπούδαστες αναλύσεις. Ήταν το Α και το Ω για τον Απόλλωνα και ενδιάμεσα όλα τα άλλα 22 γράμματα» ανέφερε συγκινημένος ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ και εκπρόσωπος των «μελανόλευκων» στον ΕΣΑΚΕ, Κώστας Αποστολόπουλος και πρόσθεσε: «Πάντα συζητούσαμε για τον Σύλλογο, ήταν διαυγής, παρακολουθούσε μέχρι τα τελευταία του την ομάδα. Έχει έρθει στο γήπεδο και χάρηκε για τη νίκη μας στο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Η προσφορά του ήταν μεγάλη σε όλα τα επίπεδα, όπως μεγάλη για τον Σύλλογο ήταν και η απώλεια του».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

«Από τους πιο σπουδαίους, ευθύς και ευφυής»

ΑΝΤΙΟ

«Ο Σπύρος Γαλάνης ήταν από τους πιο σπουδαίους παράγοντες που γνώρισα στην καριέρα μου και ήταν πάρα πολλοί. Ήταν οξυδερκής, ευθύς, ευφυής και δίκαιος. Αγαπούσε πάρα πολύ τον Απόλλωνα, πάνω από τον οποίο δεν έβαζε κανέναν και τίποτα» επεσήμανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και πρόσθεσε: «Άφησε μεγάλο έργο, με μεγαλύτερο αυτό της συμβολής του στην κατασκευή του γηπέδου. Προσωπικά με εντυπωσίαζε για τον χαρακτήρα του, το καθαρό του μυαλό. Είχαμε πολύ καλή επαφή, ήταν κάθετος στις αποφάσεις του και λειτουργούσε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Απόλλωνα, χωρίς να θέλει να αδικήσει κάποιον».

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Δίκαιος, αλλάζαμε τα χαρτάκια μας»

ΑΝΤΙΟ

«Πραγματικά για τον Απόλλωνα ο Σπύρος Γαλάνης ήταν μία εμβληματική μορφή που και λόγω της δικής του παρουσίας στην προεδρία και στη διοίκηση γενικότερα η ομάδα λειτουργούσε στα δικά μου χρόνια κυριολεκτικά σαν οικογένεια» τόνισε ο Κώστας Χατζόπουλος που διετέλεσε αρχηγός των «μελανόλευκων» ερχόμενος από τον Ηρακλή το 1993 παραμένοντας έως και το 2000. Ακόμη ο Κώστας Χατζόπουλος πρόσθεσε: «Ήταν δίκαιος και θυμάμαι ως αρχηγός. όταν είχαμε να συζητήσουμε για το οικονομικό και για τα πριμ πήγαινα με χαρτάκια και αυτός είχε τα δικά του. Αλλάζαμε τα χαρτάκια μας και συμφωνούσαμε σε 5 λεπτά σαν να ήμασταν συνεννοημένοι. Ήταν ένας ρεαλιστής. Τέτοιοι παράγοντες υπάρχουν πλέον μόνο στο ερασιτεχνικό αθλητισμό και είναι μετρημένοι».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Στήριζε την ομάδα με κάθε τρόπο»

ΑΝΤΙΟ

«Όλοι όσοι αγαπάμε τον Απόλλωνα δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, όπως δεν θα ξεχάσουμε πολλούς παράγοντες της δικής του γενιάς που πρόσφεραν πολλά στον Σύλλογο. Ο Σπύρος Γαλάνης άφησε το στίγμα του και στήριζε την ομάδα ανιδιοτελώς και με κάθε τρόπο» μας είπε συγκινημένος ο γνωστός, βετεράνος πλέον, δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου και τόνισε: «Ήταν ένας μεγάλος Απολλωνιστής, που πάντα για τον Σύλλογο έβγαινε μπροστά και προάσπιζε τα συμφέροντα του σαν να ήταν η οικογένεια του».

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments