Το τηλεφώνημα Νετανιάχου στον Μητσοτάκη και τι ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Τόνισε στον Ισραηλινό ομόλογό του την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης

Το τηλεφώνημα Νετανιάχου στον Μητσοτάκη και τι ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα (14/6/2025) το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου.

«Aν ο Χαμενεΐ συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους κατά του Ισραήλ, η Τεχεράνη θα καεί»!

Κατά τη συνομιλία, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στον Ισραηλινό ομόλογό του την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης.

Αν και αναγνώρισε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, υπογράμμισε ότι η επίλυση των ζητημάτων πρέπει να αναζητηθεί μέσω διπλωματικών οδών και ότι η περιοχή δεν αντέχει να ανοίξει νέα μέτωπα ανάφλεξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε επίσης, ιδιαίτερα, στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.