Το βαρύτατο έγκλημα του όρθιου πελάτη

Το κύριο άρθρο της “Π” καταπιάνεται με το μέτρο που απαγορεύει τους όρθιους πελάτες στα καταστήματα εστίασης.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ βάζει ανελαστικά ζητήματα: Τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν. Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη πίεση στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση υποχρεώνεται να παίρνει μέτρα και να φροντίσει ώστε αυτά να τηρηθούν.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ στο θέμα των ορθίων πελατών στα κέντρα διασκέδασης. Ισχυε και πριν, αλλά υπήρχε μια χαλαρότητα. Πλέον το μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή με όρους αυστηρούς. Εξοντωτικά πρόστιμα και αφαίρεση άδειας. Αραγε πόσο εύκολο είναι σε μια επιχείρηση του ψυχαγωγικού τομέα να επιβάλει στους θαμώνες να μην είναι κινητικοί, να αποφεύγουν επαφές και διασταυρώσεις;

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι όλοι μας επειγόμαστε να τελειώνουμε με την πανδημία, αλλά η ταχύτητα της λύσης δεν συμβαδίζει με την πίεση της επιθυμίας. Μόλις δόθηκε η αίσθηση οτι ο εμβολιασμός είναι η αρχή του τέλους- και πράγματι τα κρούσματα άρχισαν να μειώνονται- επακολούθησε επαύξηση της ανεμελιάς. Συνέβαλε σ’ αυτό η κυβέρνηση που επέτρεψε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη αισιοδοξία από αυτήν που δικαιολογείτο. Καλοκαίριασε, μειώθηκαν τα κρούσματα, αυξάνονται οι εμβολιασμένοι, άνοιξαν τα μπαρ, η νεολαία ξεχύθηκε. Δεν ήθελε και πολύ.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, παραλλήλως, τη διαπιστωμένη έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών. Οταν λειτουργούν κέντρα μαζικής διασκέδασης σε τουριστικά μέρη χωρίς να ασκείται έλεγχος, τι περιμένεις να συμβεί; Πάμε τώρα στο άλλο άκρο: Μη σηκωθεί πελάτης όρθιος για να μιλήσει σε μια παρέα. Η εξομείωση είναι άδικη και αστεία. Αλλά ο κόβιντ αποδείχθηκε κωμικό στοιχείο, πέρα από σατανάς.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ άθλος να συμπληρώνει ένα βιβλιοπωλείο 40 χρόνια ζωής σε μια εποχή δύσκολη σαν τη δική μας. Το πέτυχε το «Πολύεδρο», με μεγάλο αγώνα και πείσμα εκ μέρους των ανθρώπων του, που κατέστησαν τον χώρο φωτεινό πολιτιστικό φάρο στην πόλη μας. Θα πρέπει να αναλογιστούμε σαν κοινωνία και σαν άτομα εάν ανταμείβουμε γενναιόδωρα τους πολίτες που υπηρετούν την ποιότητα, τη διάνοια και την αισθητική. Εχουμε δώσει στην ευτέλεια πολύ χρόνο, πολύ χώρο, πολλή αξία, πολλά δικαιώματα.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments