Τουλάχιστον 40 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών στη Νιγηρία
Ειδικότερα, οι αρχές θεωρούν ότι οι δράστες είναι μαχητές της Μπόκο Χαράμ ή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (σ.σ. η οποία προήλθε από τη διάσπαση της πρώτης).
Τουλάχιστον 40 χωρικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων στην κοινότητα Ντουμπά, στην πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας, με τις αρχές να αποδίδουν τη σφαγή σε τζιχαντιστές.
Ειδικότερα, οι αρχές θεωρούν ότι οι δράστες είναι μαχητές της Μπόκο Χαράμ ή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (σ.σ. η οποία προήλθε από τη διάσπαση της πρώτης).
Ο Μπαμπάγκανα Ζούλουμ, κυβερνήτης της πολιτείας Μπόρνο, καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε τον στρατό να λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους αγρότες και τους ψαράδες της περιοχής να μην μετακινούνται εκτός των διαδρόμων ασφαλείας που έχουν οριοθετήσει οι ένοπλες δυνάμεις.
Η πολιτεία Μπόρνο από το 2009 μαστίζεται από επιθέσεις τζιχαντιστών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ενώ εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί. Μολονότι ο νιγηριανός στρατός έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως οι τζιχαντιστές συνετρίβησαν, οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και αμάχων, συνεχίζονται.
Σε ενέδρα εναντίον στρατιωτικής περιπόλου την προηγούμενη εβδομάδα, σκοτώθηκαν 34 τζιχαντιστές και έξι στρατιώτες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Ο Καλαβρυτινός παίκτης της Patras Stratego Team Δημήτρης Κοσμόπουλος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Κρήνη πλημμύρισε παραμύθια και χρώματα στην έναρξη του φεστιβάλ αφήγησης ΦΩΤΟ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
Mουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στα Βαλιμίτικα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
