Τουρκία – Έλληνας πρέσβης: Οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι είμαστε οι καλύτεροι φίλοι τους

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία

Τουρκία - Έλληνας πρέσβης: Οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι είμαστε οι καλύτεροι φίλοι τους

«Κάποια στιγμή οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι όχι απλώς δεν είμαστε εχθροί τους, αλλά είμαστε και πιθανότατα οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν ποτέ» δήλωσε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες θύματα ή τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

«Υπάρχουν πολυάριθμες εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης από τους Τούρκους πολίτες. Έχουν υπάρξει και επαφές μεταξύ των ηγεσιών μας. Από εκεί και πέρα, τι θα γίνει σε μήκος χρόνου, θα εξαρτηθεί από πάρα πολλούς παράγοντες. Οπωσδήποτε το κλίμα το γενικότερο δείχνει μια χαλάρωση», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σεισμός στην Τουρκία: Πέντε άτομα έχει βγάλει ζωντανά από τα χαλάσματα η ελληνική αποστολή διάσωσης

Όπως δήλωσε η καταστροφή που έχει υποστεί η Τουρκία  είναι «βιβλικών διαστάσεων». «Μέχρι στιγμής οι επίσημες καταγραφές μιλούν για 8.000 θύματα και έναν τεράστιο αριθμό ατόμων που είναι εκτός κατοικιών τους» τόνισε ο Έλληνας πρέσβης.

Μέσα από όλη αυτή την τραγική κατάσταση, ο Έλληνας πρέσβης ευελπιστεί η Τουρκία να καταλάβει πως οι Έλληνες περισσότερο φίλοι τους είμαστε, παρά εχθροί.

«Κάποια στιγμή ασφαλώς οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι όχι απλώς δεν είμαστε εχθροί τους, αλλά είμαστε και πιθανότατα οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να είχαν ποτέ. Ελπίζω να έρθει κάποια στιγμή ο χρόνος να το καταλάβουν. Αν σε αυτό συμβάλλει και η τηλεόραση, γιατί όχι; Κάθε μέσο είναι καλό για τον σκοπό αυτό» κατέληξε ο κ. Λάζαρης.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments