Τουρκία: Μετά την… «επίθεση» φιλίας, έφτασε το… «πακέτο» προς λύση στα ελληνοτουρκικά από τον Τσαβούσογλου

Σαν να ήταν ένα… ευχάριστο διάλειμμα οι ειρηνικές ημέρες από την πλευρά της Τουρκίας, μάλιστα μετά και από τον φονικό σεισμό, δείχνει με τις σημερινές δηλώσεις του ο Μελβούτ Τσαβούσογλου με την ρητορική του για τα ελληνοτουρκικά.

Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο A Haber, επανέλαβε πως υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο με «αδιευκρίνιστο» καθεστώς ενώ έκανε λόγο για παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την Ελλάδα.

Για όλα αυτά, ζήτησε λύση «πακέτο», λέγοντας πως η επίλυση ενός μόνο ζητήματος δεν αρκεί.

«Τώρα εν μέσω αυτής της θετικής ατμόσφαιρας, πρέπει να τα διαπραγματευτούμε και πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα τα λύσουμε. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να τα λύσουμε όλα ως πακέτο, γιατί αν λύσουμε το ένα και δεν λύσουμε το άλλο, η ένταση θα συνεχιστεί. Ξέρετε αυτά είναι αλληλένδετα προβλήματα. Οπότε μπορεί να μην αρκεί να λύσουμε ένα από αυτά ή δεν μπορούμε να πάρουμε πολιτικά ρίσκα σε αυτά τα θέματα, εννοώ», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ακόμη ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.