Τουρκία – Ομέρ Τσελίκ: Απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη η παρουσία του ΟΗΕ στην Κύπρο
Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ομέρ Τσελίκ.
Απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη χαρακτήρισε την ύπαρξη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο ο Ομέρ Τσελίκ.
Την επίσημη άποψη της Άγκυρας ότι η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνει με ανάρτησή του στο Twitter/X ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Τσελίκ αναφέρει:
«Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.
Τουναντίον, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.
Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».
Πηγή: ertnews.gr
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας στο Λιμάνι
ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται τα επιδόματα Οκτωβρίου 2026 σε 587.789 δικαιούχους την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Αυτά είναι τα τρία παιχνίδια που δίνει το PlayStation Plus Νοεμβρίου 2026
Παρουσίαση του βιβλίου «Φύλλα Κατοχής – Αίγιο 1940-1944» της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Νυχτερινή απασχόληση στις Ένοπλες Δυνάμεις: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα όρια και την ειδική αποζημίωση
