Τουρκία: Ως καταφύγιο λειτουργεί το αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ – «Κοιμόμαστε εδώ, τρώμε εδώ»

Ο 20χρονος φοιτητής Μούσταφα Εχιαντσί είναι ένας από τους πολλούς σεισμόπληκτους που έχουν καταφύγει στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου μαζί με πέντε άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Τουρκία: Ως καταφύγιο λειτουργεί το αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ - «Κοιμόμαστε εδώ, τρώμε εδώ»

Ύστερα από τον πολύνεκρο σεισμό στην Τουρκία, αμέτρητοι είναι οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πού να μείνουν, με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν βρει καταφύγιο στο αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ, καθώς εκεί έχουν και ηλεκτροδότηση.

Καταφύγιο στην αίθουσα αναμονής των επισήμων στο αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ έχουν βρει επιζώντες του πολύνεκρου σεισμού στην Τουρκία. Περίπου 100 άνθρωποι, τυλιγμένοι με κουβέρτες, κοιμούνται σε μια αίθουσα αναμονής του τερματικού σταθμού που συνήθως χρησιμοποιείται για την υποδοχή τούρκων πολιτικών και διασημοτήτων. Οι τοπικές αρχές έχουν απαγορεύσει στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους λόγω των πολλών μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχή.

Ο 20χρονος φοιτητής Μούσταφα Εχιαντσί είναι ένας από τους πολλούς σεισμόπληκτους που έχουν καταφύγει στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου μαζί με πέντε άλλα μέλη της οικογένειάς του. Όπως λέει, κοιμόταν όταν σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός την Δευτέρα. «Ήταν σαν εφιάλτης, σαν την ρόδα του λούνα-παρκ. Περιμέναμε έξω όταν έγινε και ο δεύτερος σεισμός λίγες ώρες μετά. Τώρα είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι. Κοιμόμαστε εδώ, τρώμε εδώ. Είμαστε ασφαλείς εδώ, υπάρχει ηλεκτροδότηση και αποχέτευση. Δεν ξέρω πότε θα φύγουμε» λέει στο AFP.

Μέσα στο αεροδρόμιο ένας τούρκος στρατιώτης πηγαινοέρχεται κρατώντας ένα μωρό στα χέρια προσπαθώντας να το κάνει να μην κλαίει. Μητέρες με μικρά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο μέσα στο γραφείο του διεθυντή της αίθουσας επισήμων του αεροδρομίου. «Είδαμε τα κτίρια να πέφτουν και έτσι ξέρουμε ότι είμαστε τυχεροί που ζούμε. Αλλά τώρα οι ζωές μας είναι τόσο αβέβαιες. Πώς θα μπορέσω να φροντίσω αυτά τα παιδιά; Είμαστε απελπισμένοι» λέει η Ζαχίντε Σουτσού.

Με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης να εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση ομάδες από τη Βρετανία, το Κατάρ και το Ισραήλ φθάνουν στο αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ, κοντά στο επίκεντρο του πολύνεκρου σεισμού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 7.800 άνθρωποι, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έχει προειδοποιήσει ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες στην αναζήτηση τυχόν επιζώντων εν μέσω πολικών θερμοκρασιών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments