Τουρκία: Σκέψεις Ερντογάν να διορίσει στην Κεντρική Τράπεζα την Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν

Η Ερκάν συναντήθηκε σήμερα στην Άγκυρα με τον νεοδιορισθέντα Τούρκο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, είπε μία από τις πηγές.

Τουρκία: Σκέψεις Ερντογάν να διορίσει στην Κεντρική Τράπεζα την Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν

Πηγές αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκέφτεσαι να διορίσει στην κεφαλή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας την Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν.

Όπως μεταφέρει και η ΕΡΤ, ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας την Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, ανώτερο οικονομικό στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες, έκαναν γνωστό δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Η Ερκάν συναντήθηκε σήμερα στην Άγκυρα με τον νεοδιορισθέντα τούρκο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, είπε μία από τις πηγές. Οι δύο πηγές είπαν στο Ρόιτερς πως πρόκειται να συναντήσει σύντομα τον Ερντογάν για να συζητήσουν τον ενδεχόμενο ρόλο της.

Η δεύτερη πηγή ανέφερε πως η Ερκάν είναι μία από «τους λίγους υποψηφίους» για να διαδεχθούν τον νυν επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Σαχάπ Καβτσίογλου, ο οποίος ηγήθηκε της ανορθόδοξης πολιτικής του Ερντογάν μειώνοντας από το 2021 τα επιτόκια παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έφθασε πέρυσι σε υψηλό 24 ετών υπερβαίνοντας το 85%.

Τουρκία: Πληθωρισμός κάτω από το 40% για πρώτη φορά εδώ και 16 μήνες

Πρώην συνδιευθύνουσα σύμβουλος στη First Republic Bank και πρώην διαχειριστική διευθύντρια στην Goldman Sachs, η Ερκάν δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί αμέσως για να σχολιάσει.

Το γραφείο του Ερντογάν και το υπουργείο Οικονομικών δεν έκαναν σχόλιο σχετικά με την Ερκάν.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ