Τουρκία: Το «χοντραίνει» με νέα παράνομη NAVTEX – Βγάζει στο Αιγαίο το Yunus
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς με τη νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση.
Η Τουρκία επιδεινώνει όλο και περισσότερο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βγάζοντας (με παράνομη NAVTEX) το ερευνητικό πλοίο «Yunus» στο Αιγαίο.Με νέα Navtex η Τουρκία στέλνει σχεδόν στην «καρδιά» του Αιγαίου το ερευνητικό σκάφος «Γιουνούς», δεσμεύοντας με παράνομη NAVTEX μία περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.
Το ερευνητικό πλοίο -σύμφωνα με την Άγκυρα- θα πραγματοποιήσει έρευνες που θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατιωτική άσκηση «Αργώ» με τη συμμετοχή Ελλάδας και Γαλλίας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς με τη νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση.
Αξίζει να τονιστεί ότι η Τουρκία είχε στείλει ξανά το ίδιο πλοίο, στις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες, στα τέλη του περασμένου Μαΐου.
Σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία πραγματοποίησε υπερπτήση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Κίναρο, ενώ συνολικά τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν 54 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
BMW i4 Convertible: Γιατί το κορυφαίο ηλεκτρικό cabrio αξίζει την αναμονή μέχρι το 2028
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
Νέες διαρροές για το OnePlus 16: Κορυφαία χαρακτηριστικά για ένα συρρικνωμένο κοινό
Blue Achaia Forum 2026: Η θάλασσα στο επίκεντρο της ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου BLUE TECH
