Τουρκία: Το «χοντραίνει» με νέα παράνομη NAVTEX – Βγάζει στο Αιγαίο το Yunus

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς με τη νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση.

Τουρκία

Η Τουρκία επιδεινώνει όλο και περισσότερο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βγάζοντας (με παράνομη NAVTEX) το ερευνητικό πλοίο «Yunus» στο Αιγαίο.Με νέα Navtex η Τουρκία στέλνει σχεδόν στην «καρδιά» του Αιγαίου το ερευνητικό σκάφος «Γιουνούς», δεσμεύοντας με παράνομη NAVTEX μία περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Το ερευνητικό πλοίο -σύμφωνα με την Άγκυρα- θα πραγματοποιήσει έρευνες που θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατιωτική άσκηση «Αργώ» με τη συμμετοχή Ελλάδας και Γαλλίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς με τη νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Τουρκία είχε στείλει ξανά το ίδιο πλοίο, στις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες, στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία πραγματοποίησε υπερπτήση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Κίναρο, ενώ συνολικά τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν 54 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Νίκος Δένδιας
ερντογάν