Τούρκοι αναλυτές: «Η Ελλάδα διαθέτει ήδη F-16 Block-70, πρέπει να καλύψουμε το κενό στην ισορροπία δυνάμεων» ΒΙΝΤΕΟ
«Η Τουρκία προσπαθεί να καλύψει το κενό με την Ελλάδα που έχει εκσυγχρονισμένα και υψηλής τεχνολογίας μαχητικά» αναφέρουν Τούρκοι αναλυτές
Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Τουρκία η είδηση ότι απομένει μια τυπική έγκριση, για να πάρει η Ελλάδα τα F-35, με πολλά ερωτήματα να αποτυπώνονται από τον τουρκικό Τύπο και τους αναλυτές.
«Νέα εξέλιξη στο ζήτημα των ελληνικών F-35;» – «Η Ελλάδα έτοιμη για τυπική έγκριση του Κογκρέσου και του Μπάιντεν για να πάρει και τα F-35» και σχολιάζουν ότι «η Ελλάδα ήδη διαθέτει F-16 Block-70 και η Τουρκία θέλει να καλύψει το κενό στην ισορροπία των δυνάμεων», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, Τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν: «Όλος ο σχεδιασμός της Άγκυρας ήταν για τα τα F-35 όμως τώρα συζητάμε για τα F-16. Η Τουρκία προσπαθεί να καλύψει το κενό με την Ελλάδα που έχει εκσυγχρονισμένα και υψηλής τεχνολογίας μαχητικά».
Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Haberturk Μετεχάν Ντεμίρ σχολίασε: «Η Τουρκία κατέθεσε αίτημα για 40 F-16 Βlock-70 όπως και για κιτ για τον εκσυγχρονισμός 79 μαχητικών F-16. σε επίπεδο Block-70. Aυτό έγινε στα πλαίσια του ‘σχεδίου γα επείγουσα δράση’ καθώς όλος ο στρατηγικός σχεδιασμός της Αεροπορίας είχε γίνει με τα F-35. Aπό τη στιγμή που δεν ήρθαν αυτά τα αεροσκάφη, αναθεωρήθηκαν τα σχέδια και άμεσα θέλει να εντάξει τα μαχητικά F-16 εντός του συστήματος. Η Τουρκία διαθέτει μεν μεγάλο στόχο των F-16 αλλά πολλά είναι παλιά μοντέλα όπως F-16 Block-30, 40,50 .Υπάρχουν και τα. Βlock 60 τα οποία παρήχθησαν για αλλη χώρα. Όμως η Ελλαδα ηδη διαθέτει πολλα F-16 Βlock-70.
Στα πλαίσια της ισορροπίας δυνάμεων ίσως η Tουρκία να είναι πιο αποτελεσματική, θέλει όμως να κλείσει το κενό που υπάρχει σε επίπεδο εκσυγχρονισμένων μαχητικών που διαθέτουν υψηλή τεχνολογία. Η Τουρκία διαθέτει περίπου 220 μαχητικά, αν έρθουν τα κιτ εκσυγχρονισμού, από αυτά τα 79 θα φτάσουν σε επίπεδο Block-70».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε USB 3.0 και παλαιότερες θύρες;
Πάτρα: Θλίψη για τον 59χρονο Γιάννη Ντόρλη
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Google Pixel 11: Έρχεται τον Αύγουστο με εκπλήξεις, νέα χρώματα και… τσιμπημένες τιμές!
Η «Μαρία η Αλισσιώτισσα» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
