Τρεις Πατρινοί djs μιλούν στην “Π” – Απόγνωση με τα πισωγυρίσματα

Βράζουν οι επαγγελματίες της εστίασης. Οι γνωστοί Πατρινοί djs Μιχαλόπουλος, Σαράντης και Μουζάκης μιλούν για ένα «πισωγύρισμα» που δεν ήθελαν με τίποτα, όχι μόνο οι επιχειρηματίες, αλλά και οι εργαζόμενοι.

Τρεις Πατρινοί djs μιλούν στην "Π" - Απόγνωση με τα πισωγυρίσματα
Από χθες το βράδυ, στα νυχτερινά μαγαζιά ενεργοποιείται η απαγόρευση, που είχε χαλαρώσει . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου, όπως barmen, σερβιτόροι και djs να βλέπουν τα μεροκάματα ή τις ώρες εργασίας τους να μειώνονται και ουσιαστικά να επηρεάζεται η τσέπη τους.

Ζητήσαμε την άποψη τριών πασίγνωστων πατρινών djs για το θέμα, οι οποίοι μέσα από την καθημερινή τους τριβή με νεαρές ηλικίες μπορούν να μας δώσουν και την άποψη της νεολαίας. Χρήστος Μιχαλόπουλος, Κωνσταντίνος Σαράντης και Παναγιώτης Μουζάκης καταθέτουν.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Κάτι πάει πολύ λάθος”

Τρεις Πατρινοί djs μιλούν στην "Π" - Απόγνωση με τα πισωγυρίσματα

«Αυτό που αισθανόμαστε κάθε φορά που ακούμε για κάποιο νέο μέτρο, σκεφτόμαστε “πάλι τα ίδια”. Εχουμε φτάσει στο σημείο να γελάμε από τα νεύρα μας με κάθε νέο μέτρο. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα αλλάξει και πως θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ειδικά το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε κάθε μέρα για κορονοπάρτι, θεωρούν πως δεν θα συνεχιστούν;

Το πρόβλημα βρίσκεται στους άνω των 50 ετών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Η νεολαία πέρα από ότι δείχνει διάθεση να συμμετέχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, έχει την τύχη να ξεπερνάει πιο εύκολα τον κορονοϊό.

Από ‘κει και πέρα, δεν μπορεί η εστίαση να είναι ο “σάκος του μποξ”. Ετσι νιώθουμε. Υπάρχει απογοήτευση παντού. Με όποιον συνάδελφο ή νέο και να μιλήσω, αυτό εισπράττω. Περιμέναμε φέτος ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Ελπίζαμε να κάνουμε πράγματα που είχαμε καιρό να τα ζήσουμε. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να πάρει τα όνειρα και την όρεξη ενός νέου, παρόλο που αυτή η κατάσταση μας φέρνει σε σύγχυση. Μια σύγχυση που έχει να κάνει με το ότι δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα επαγγελματικά μας. Ηδη είδαμε καταστήματα να κλείνουν γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά. Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως παίρνουμε ξανά την “κάτω βόλτα”.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι το βασικότερο θέμα αυτή την στιγμή είναι ότι βλέπουμε να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει προς την κυβέρνηση, αφού ο κόσμος δείχνει να μην εμπιστεύεται το εμβόλιο, κυρίως λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στο σύστημα που επικρατεί. Για να μην εμπιστεύονται το σύστημα οι πολίτες σου και όταν προσπαθείς με απειλές να εμβολιαστεί ο λαός, τότε κάτι πάει πολύ λάθος. Και σίγουρα δεν έχει ευθύνη η νυχτερινή ζωή και η διασκέδαση!».

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: “Για όλα φταίει η διασκέδαση”

Τρεις Πατρινοί djs μιλούν στην "Π" - Απόγνωση με τα πισωγυρίσματα

«Ξαφνικά, μέσα σε 4 μόνο μέρες, και ενώ ο κόσμος συνωστίζεται σε καφέ και παραλίες (δε θα μιλήσω καν για το τι γίνεται εκτός εστίασης) για εβδομάδες, και ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν μόνο στα χαρτιά για μήνες, για όλα φταίει πάλι η νυχτερινή διασκέδαση. Αν είναι να επιτρέπονται πράγματα μόνο και μόνο για να στοχοποιούνται από όλους μερικές μέρες μετά, καλύτερα να μην επιτρέπονται εξαρχής.

Πέρυσι θα δεχτώ ότι δεν υπήρχαν πολλά δεδομένα για τον ιό, και το σημαντικότερο δεν υπήρχαν και εμβόλια. Φέτος, δε δικαιολογείται η καθημερινή αλλαγή μέτρων και συνθηκών στον χώρο. Ούτε τα τελείως μη ρεαλιστικά μέτρα όπως η 25% χωρητικότητα. Ποιο είδος επιχείρησης μπορεί να επιβιώσει έτσι, και πόσους εργαζόμενους μπορεί να υποστηρίξει για να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες;

Δε μπορώ να ξέρω γιατί ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ο καθένας έχει το λόγο του, αλλά όλο αυτό το “ας κάνουν οι άλλοι το εμβόλιο πρώτα και εγώ θα δω αργότερα” θα το φορτωθούν όπως τόσα άλλα πράγματα οι νέοι.

 

Οι οποίοι έχουν κουραστεί απίστευτα, και καμία αλλαγή σε μέτρα και ωράρια, κανένας έλεγχος δεν τους συγκινεί πλέον. Τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά θα αναγκαστούν να δουλέψουν μόνο με εμβολιασμένους για να έχουν μια ελπίδα να μην καταστραφούν, και τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να κάνουν εμβόλιο για να μπορούν να ζουν λίγο πιο φυσιολογικά. Τους γονείς και τους παππούδες τους, ποιος θα τους πείσει, ή με ποιο μοχλό πίεσης θα αναγκαστούν να θωρακιστούν; Μάλλον κανείς και τίποτα, και τον Οκτώβριο θα κάνουμε πάλι την ίδια συζήτηση».

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ: “Δεν θέλω προστασία με το ζόρι”

Τρεις Πατρινοί djs μιλούν στην "Π" - Απόγνωση με τα πισωγυρίσματα

«Αρχικά πιστεύω πως μετά από δύο σχεδόν χαμένα χρόνια από τη ζωή μας και με το εμβόλιο να υπάρχει για όλους, δεν υπάρχει δικαιολογία μέτρων στον οποιονδήποτε τομέα. Η λύση είναι εκεί και λέγεται “εμβόλιο”. Σέβομαι ότι λόγω μερικών συμβάντων, αρκετοί δε θέλουν να το κάνουν και φαντάζομαι πως οι ίδιοι δεν νιώθουν ευάλωτοι από τον ιό, άρα έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους. Αφού υπάρχει η λύση, δεν βρίσκω κανένα νόημα η κυβέρνηση να με προστατεύει με το ζόρι σαν να είμαι μικρό παιδί.

Επιπλέον, παρατηρώ μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση των πληροφοριών από τα ΜΜΕ αλλά και στοχοποίηση της διασκέδασης. Προ ημερών διάβασα άρθρο ότι ο ιός μεταδόθηκε σε beach party που έγινε σε μαγαζί που βρίσκεται σε νησί. Βέβαια οι θαμώνες, είχαν ταξιδέψει κατά χιλιάδες και είχαν στοιβαχτεί σε καράβι με κλιματισμό σε κλειστό χώρο το οποίο κιόλας δεν είχε ούτε μια θέση κενή, σε αντίθεση με το beach bar! Η διαχείριση της πανδημίας και το “ανοίγω και μετά από 10 μέρες παρουσιάζεται πρόβλημα” δείχνει ότι το άνοιγμα γίνεται αναγκαστικά λόγω έλλειψης ρευστού και κακής κατάστασης της οικονομίας. Ο κόσμος κράτησε την υπόσχεσή του. Περίμενε μέχρι και τους εμβολιασμούς. Τώρα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Δεν ξέρω αν την επόμενη βδομάδα θα δουλεύω, που θα δουλεύω , πως θα δουλεύω και αυτό αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο.

Θεωρώ λογικό να διατηρηθούν κάποια μέτρα, όπως  η μάσκα, αλλά η υπομονή του κόσμου τελείωσε. Ολα αυτά τα προβλήματα, ψυχολογικά και οικονομικά, ποιος θα τα χρεωθεί; Μόνο ο ιός;

Νομίζω πως στην καμπή που είμαστε τώρα, αυτοί που επιλέγουν τα μέτρα έχουν χάσει την πειθώ τους και δεν εμπνέουν κανέναν. Κατάφεραν να δείχνουν άσχετοι που με το παραμικρό κλείνουν τα πάντα.

Δε θέλω κανέναν να με προστατεύει με το ζόρι και πιστεύω ότι όσοι ήταν να πειστούν, πείστηκαν. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, είμαι υπέρ των εμβολίων, θα πρότεινα να το κάνουν όλοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει όσους δεν θέλουν».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Εσπευσμένη μεταφορά 23χρονης στο νοσοκομείο με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ
Πάτρα - ΠΓΝΠ: Πέντε νέα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού
Επιστημονική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα από την 6η ΥΠΕ
6η ΥΠΕ: Δέκα νέα ασθενοφόρα στη διάθεση Κέντρων Υγείας ΦΩΤΟ