Τρεμόπουλος στην «Π»: Κάθοδος «Πρασίνων» στις εθνικές κάλπες

Μιχάλης Τρεμόπουλος και Βασιλική Γραμματικογιάννη ήρθαν στην «Π», συνοδευόμενοι από τον Γιώργο Κανέλλη της ΟΙΚΙΠΑ, και παρουσίασαν μέρος των θέσεών τους.

Τρεμόπουλος στην «Π»: Κάθοδος «Πρασίνων» στις εθνικές κάλπες

Νέο κόμμα με πολλές φρέσκιες ιδέες είναι οι «Πράσινοι», με τη χώρα μας να έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας μια νέα πολιτική επιλογή. Οι «Πράσινοι» πέρασαν χθες το μεσημέρι το κατώφλι του μεγάρου της «Π» για μια εισαγωγική συζήτηση ως προς τις θέσεις τους.

Οι δύο συνεκπρόσωποι του κόμματος, ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη με μια φωνή μας ενημέρωσαν αρχικά: «Θα κατέβουμε στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν», δηλώνοντας έτοιμοι με αυτόν τον τρόπο για δυναμική παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή, την Ευρωβουλή και τις αυτοδιοικητικές εκλογές παρά τις δυσκολίες σύστασης ψηφοδελτίου που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος «που ευνοεί τα μεγάλα κόμματα».

Μάλιστα, από τα πρώτα λόγια της κ. Γραμματικογιάννη δεν έλειψε και μια ευγενική επίθεση προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το εγχώριο σύστημα υποκρίνεται, παραγγέλνοντας εξοπλιστικά, ενώ ο κόσμος φτωχοποιείται».

Το κόμμα των «Πράσινων», όπως μας είπε ο κ. Τρεμόπουλος, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά με σχέδιο, επισημαίνοντας πως υπάρχουν λύσεις ενεργειακής αυτάρκειας με αναγκαία την αλλαγή των εαυτών μας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. «Λέμε “ναι” στις ΑΠΕ και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά με άλλους τρόπους που δεν συκοφαντούν την ίδια τη μορφή ενέργειας», τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος.

Επισήμανε επίσης, ότι χρειάζεται νέος χωροταξικός σχεδιασμός που θα καθορίζει τα σημεία που επιτρέπεται η τοποθέτηση εγκαταστάσεων και συμπλήρωσε σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων ότι «υπάρχει περιβαλλοντικός κίνδυνος που απειλεί και το τουριστικό μέλλον της χώρας». Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις των «Πρασίνων» βρίσκονται τα δημοψηφίσματα ανά τοπική κοινωνία για δομικές αλλαγές, καθώς ως κόμμα πιστεύουν ότι «πρέπει να γίνουμε οι φορείς της αλλαγής».

Τόνισε επιπλέον, ο κ. Τρεμόπουλος ότι «ως κόμμα θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην αυτόνομη πολιτική έκφραση», με την κ. Γραμματικογιάννη να συμπληρώνει: «Οι Πράσινοι δεν είναι ένα αρχηγικό κόμμα. Επιπλέον, σε κάθε μας εμφάνιση είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα για να συμβολίζεται η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων». Γενικότερα, αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τον ιστότοπο των «Πράσινων» που υπάρχουν αναλυτικά οι θέσεις του κόμματος για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ