Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κερδισμένο το Ιόνιο, οι δημοφιλείς περιοχές

Ωφελημένη η Δυτική Ελλάδα από την έξοδο του Αγίου Πνεύματος. Αυξημένη κατά 15% η κίνηση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Γεμάτα όλα τα δρομολόγια για τα νησιά του Ιονίου τις τελευταίες ημέρες.

Τριήμερο

Συνεχίστηκε και χθες Σάββατο (22/6), με κάθε μέσο, η αναχώρηση των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια, καθώς και στους οδικούς άξονες.

Στην Αθηνών-Κορίνθου σημειώθηκαν καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας, ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα οχήματα έως τα Μέγαρα. Παράλληλα, προβλήματα συνάντησαν οι οδηγοί στο οδικό τμήμα της Αθηνών-Κορίνθου, μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και των διοδίων Καλαμακίου.

Οπως ανέφερε στην «Π» ο διευθύνων σύμβουλος της «Γέφυρας», Πάνος Λούκας, αν και οι συνθήκες φέτος με τα σχολεία να έχουν ήδη κλείσει, είναι διαφορετικές από το περυσινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, φέτος καταγράφηκε αύξηση της κίνησης των ΙΧ κατά 15%, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι τις 9 το βράδυ της Παρασκευής. Δηλαδή, συνεχίζεται η αυξητική τάση που καταγράφηκε από το περασμένο Πάσχα, τόνισε ο κ. Λούκας.

Να σημειωθεί επίσης ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή από την Πάτρα προς Κεφαλονιά και Ιθάκη ήταν υπερπλήρης σε όλα τα δρομολόγια των τελευταίων ημερών, όπως και τα δρομολόγια για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά από την Κυλλήνη.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας FedHatta, Λύσανδρος Τσιλίδης, λιγότεροι Ελληνες εφέτος είχαμε πτώση στην εγχώρια κινητικότητα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποδίδει σε οικονομικούς λόγους.

Αυτή την περίοδο την τιμητική τους έχουν οι αποδράσεις σε νησιωτικούς προορισμούς, αλλά και αυτοί που έχουν εγγύτητα με τα αστικά κέντρα και φυσικά διαθέτουν παραλίες. Σε κάθε περίπτωση, Μύκονος και Σαντορίνη έχει μειωμένη κινητικότητα και για το ελληνικό κοινό, ενώ ανοδικά κινήθηκε η Πάρος και η Νάξος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο μεταξύ και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κινούνται καλά αυτή την περίοδο, ενώ πολύ καλή κινητικότητα έχει και η Κρήτη, με τα Χανιά και το Ρέθυμνο να προσελκύουν σημαντικά μερίδια Ελλήνων, όπως σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.