Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.
Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, για τον θάνατο του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, που σκοτώθηκε με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο στην Καλαμάτα.
Ο άτυχος επισμηναγός, που ήταν μόλις 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους Τ-2 στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ήταν η τελευταία του πτήση με τα εκπαιδευτικά αυτά αεροσκάφη.
Γι’ αυτό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις προς τιμήν του 40χρονου που σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους στην Καλαμάτα.
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα δύο παιδιά, ήταν εκεί, παρακολουθώντας με τα ίδια τους τα μάτια την μοιραία πτήση.
«Τι να το κάνω άμα είναι ήρωας; Γυρίζει πίσω ο αδερφός μου; Δεν γυρίζει. Ήταν 23 χρόνια στο σώμα, είχε 3.000 ώρες πτήσης. Σήμερα έκανε με το αεροσκάφος την τελευταία του πτήση και το άφηνε. Έφευγε, πήγαινε στα Τ-6. Μας ενημέρωσαν πριν μια ώρα. Έχει δύο ανήλικα παιδιά», δήλωσε ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου στο newsit.gr
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μεσημεριανή εξάντληση χωρίς επιπλέον καφέ
Η Meta παρουσίασε νέο AI που δοκιμάζει τα ρούχα σας και προτείνει τι να φορέσετε
Αιμίλιος Χειλάκης: Δεν θεωρώ ότι είμαι ούτε ο καλύτερος αλλά ούτε και ο χειρότερος ηθοποιός
Πώς να προπαραγγείλετε τα έξυπνα γυαλιά Xreal Aura με Android XR
Update μπλόκαρε αγορασμένα Microsoft Office 2021 και σταμάτησαν να λειτουργουν Word και Excel
