Τρομοκράτες: Ήθελαν να «χτυπήσουν» με εκρηκτικά σε Αθήνα ή Ζάκυνθο τα περασμένα Χριστούγεννα οι δύο Πακιστανοί

Ο «εγκέφαλος» της ομάδας τρομοκρατών, μέλη της οποίας ήταν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Υάκινθος» και οι οποίοι ετοίμαζαν πολύνεκρο χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, φέρεται να είναι καταζητούμενος για τέσσερις δολοφονίες και απαγωγές. Ήθελαν να «χτυπήσουν» με εκρηκτικά σε Αθήνα ή Ζάκυνθο τα περασμένα Χριστούγεννα

Τρομοκράτες: Ήθελαν να «χτυπήσουν» με εκρηκτικά σε Αθήνα ή Ζάκυνθο τα περασμένα Χριστούγεννα οι δύο Πακιστανοί

Νέες ειδήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις ενέργειες που σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί, για την υπόθεση τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στόχοι τους δεν ήταν μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Ζάκυνθο, όπου διέμενε ο 27χρονος Χαιντέρ.

Όσον αφορά στην έκρηξη στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή, χώρο στον οποίο λειτουργεί και εστιατόριο, αυτό θα γινόταν με τη χρήση εκρηκτικών ή μέσω ανάφλεξης φιάλης υγραερίου, καθώς και με ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, προκύπτει ότι οι αρχές τους αποδίδουν πως σχεδίαζαν την τοποθέτηση σακιδίου με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου, τα περασμένα Χριστούγεννα, με πρόθεση να προκαλέσουν λουτρό αίματος. Συγκεκριμένα, πρόθεση ήταν πρόκληση του μέγιστου αριθμού θυμάτων, έναντι 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που αποκαλύφθηκε από την έρευνα της ΕΥΠ και τις αντιτρομοκρατικής.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές εκτιμούν πως οι δύο Πακιστανοί και ο «εγκέφαλος» στο Ιράν φέρονται να είχαν στόχο και επιχειρηματιες της Ζακύνθου, επιδιώκοντας είτε να επιτεθούν στους ίδιους είτε στις ιδιοκτησίες τους. Μάλιστα, στις συνομιλίες αναφέρεται ένα συγκεκριμένο όνομα. Παράλληλα, φέρεται να σχεδίαζαν και την δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας. Όπως έχει γράψει πρώτο enikos.gr, πιθανότατα τα πρόσωπα αυτά θα ήταν «ισραηλινοί στόχοι».

Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» στο Ιράν
Ο «εγκέφαλος» της ομάδας τρομοκρατών, μέλη της οποίας ήταν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Υάκινθος» και οι οποίοι ετοίμαζαν πολύνεκρο χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, φέρεται να είναι καταζητούμενος για τέσσερις δολοφονίες και απαγωγές.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr o «καθοδηγητής» των δύο συλληφθέντων ονομάζεται Syed Fakhar Abbas (πιθανόν είναι ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε), είναι ηλικίας 29-33 ετών και βρίσκεται στο Ιράν, όπου έχει καταφύγει. Πρόκειται για έναν σκληρό και διαβόητο κακοποιό, ο οποίος ανήκει μεν σε δίκτυο που συνδέεται στην «Δύναμη Κουντς», αλλά παράλληλα είχε αναπτύξει και πλούσια ποινική δράση, ως μέλος φατρίας η οποία έχει προβεί σε δεκάδες δολοφονίες και απαγωγές στο Πακιστάν. Με τους δύο συλληφθέντες -τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν – κατάγονται από την ίδια περιοχή, την Σαργκόντα του Πακιστάν.

Από τις συνομιλίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν προκύπτει ότι τους είχε υποσχεθεί πως θα βγάλουν πολλά χρήματα

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr σήμερα, ο Σαγιέντ φέρεται να τους έλεγε πως θα τους καταθέσει χρήματα σε πακιστανική τράπεζα μετά το χτύπημα στο εστιατόριο – συναγωγή και πως με αυτό το χρηματικό ποσό θα επέστρεφαν στο Πακιστάν και θα μπορούσαν να αγοράσουν σπίτια, τα οποία θα μετέτρεπαν σε airbnb.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ερευνήσει εάν οι δύο συλληφθέντες έχουν ήδη λάβει χρήματα, όμως έως τώρα δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί η ροή του χρήματος, καθώς όλες οι κινήσεις γίνονται μέσω Πακιστάν.

Επίσης, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η ΕΥΠ, ο Σαγιέντ φέρεται να τους έλεγε πως όταν θα ολοκλήρωναν την αποστολή τους στην Ελλάδα, θα διασφάλιζε τη διαφυγή τους από την χώρα χωρίς να εντοπιστούν και συλληφθούν. Θα τους μετέφερε, όπως φέρεται να έλεγε, με ασφάλεια στο Πακιστάν ή στο Ιράν, ώστε το δίκτυο να τους ανοίξει εκεί ένα δικό τους εστιατόριο. Κάτι που δεν θεωρείται τυχαίο με δεδομένο ότι οι δύο συλληφθέντες στην Ελλάδα εργάζονταν και ως λαντζέρηδες σε μαγαζιά, εκτός από εργάτες γης.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως θα προχωρούσαν στην τρομοκρατική επίθεση καθώς δεν είχαν ούτε τα μέσα ούτε τους ανθρώπους για να προχωρήσουν σε κάποιο “χτύπημα”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ