Τρομοκρατία: «Θα γίνει… από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό» – Σοκάρουν οι διάλογοι των συλληφθέντων που σχεδίαζαν επίθεση

Σοκάρουν οι διάλογοι των δύο συλληφθέντων.

Τρομοκρατία: «Θα γίνει... από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό» - Σοκάρουν οι διάλογοι των συλληφθέντων που σχεδίαζαν επίθεση

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι διάλογοι των συλληφθέντων που είχαν σχεδιάσει να επιτεθούν στη χώρα.

Οι συλληφθέντες είχαν σκοπό να κοινοποιήσουν υλικό από τα θύματά τους, μετά από την σχεδιασμένη επίθεση τα μέλη του τρομοκρατικού δικτύου στην Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ για τρομοκρατία

Από τις συνομιλίες μεταξύ τους, που φέρνει στο «φως» το OPEN, έχει προκύψει ότι θα τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες που θα δημοσιοποιούσαν προκειμένου να προκαλέσουν μεγαλύτερη αναστάτωση.

Τρομοκρατία: «Θα γίνει... από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό» - Σοκάρουν οι διάλογοι των συλληφθέντων που σχεδίαζαν επίθεση

Μάλιστα, τα μέλη του δικτύου είχαν και τους διακριτούς ρόλους: άλλοι θα ήταν οι εκτελεστές, άλλοι οι παρατηρητές και άλλοι θα τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες που έπειτα θα δημοσιευόντουσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου.

Παράλληλα, σε έναν από τους διαλόγους γίνεται ξεκάθαρο πως ο 30χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός, ζητά να στρατολογηθούν και νέα άτομα που θα έπαιρναν επίσης μέρος στην επιχείρηση στο εστιατόριο.

Αμοιβή για «το κάθε κεφάλι»

Σε έναν από τους διαλόγους ο 30χρονος λέει στους τρομοκράτες που ήταν στην Ελλάδα: «Για αυτό σου είπα να κανονίσεις, είτε ένα άτομο είτε δύο είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και γι’ αυτούς 50 Λακ».

Τρομοκρατία: «Θα γίνει... από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό» - Σοκάρουν οι διάλογοι των συλληφθέντων που σχεδίαζαν επίθεσηΤρομοκρατία: «Θα γίνει... από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό» - Σοκάρουν οι διάλογοι των συλληφθέντων που σχεδίαζαν επίθεση

Σε άλλους διαλόγους ο 30χρονος φαίνεται να ξεκαθαρίζει για το πώς θέλει να γίνει η επίθεση και ότι θέλει πολλούς νεκρούς.

«Ό,τι πληγή ή τραύμα, να φαίνεται καθαρά στο βίντεο»

Χαρακτηριστικά λέει στον 27χρονο: «Στο εστιατόριο μπορείς να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε στην κουζίνα και βάλτε φωτιά, να ξεκινήσει από εκεί. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν κανένα περιθώριο. Το κατάλαβες;». Τότε, ο 27χρονος -ένας εκ των δύο συλληφθέντων στην Ελλάδα- του απαντά: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι. Και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό».

Ο 30χρονος, τότε, με ένταση τού λέει: «Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες».

Τέλος, σημειώνεται πως η κωδική ονομασία της ΕΥΠ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν «Υάκυνθος».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ