Τρομοκρατική επίθεση Ρωσία: 15 αστυνομικοί και ένας ιερέας νεκροί ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η αντιτρομοκρατική επιχείρηση για το μακελείο με 16 νεκρούς στο Νταγκεστάν, στη Ρωσία.

επίθεση

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που εξαπολύθηκε στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στον Καύκασο, μετά τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων εκκλησιών και μιας συναγωγής που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας (NAK).

Ρωσία: Τρομοκρατικές επιθέσεις με 16 νεκρούς στο Νταγκεστάν

«Μετά την εξουδετέρωση των απειλών για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο Νταγκεστάν από τις 08:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ένοπλοι επιτέθηκαν χθες, Κυριακή, σε ορθόδοξες εκκλησίες και μια συναγωγή στο Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες καταδίκασαν τις «τρομοκρατικές» αυτές ενέργειες.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν Μαχατσκαλά και στην παράκτια πόλη Ντερμπέντ.

Ένας ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ηλικίας 66 ετών, σκοτώθηκε στο Ντερμπέντ, σύμφωνα με τις αρχές. Πρόκειται για τον Νικολάι Κοτέλνικοφ, ο οποίος εργαζόταν για περισσότερα από 40 χρόνια στην εκκλησία του Ντερμπέντ.

Η εφημερίδα Izvestia ανέφερε ότι δολοφονήθηκε μπροστά στα μέλη της οικογένειάς του. Ήταν ο μόνος επιβεβαιωμένος νεκρός από τις επιθέσεις.

Ο νεκρός ιερέας

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης στις επιθέσεις, δήλωσε ο ηγέτης της ρωσικής αυτής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο Σεργκέι Μέλικοφ σε βίντεο που ανήρτησε στη διάρκεια της νύχτας στην εφαρμογή Telegram

«Πάνω από 15 αστυνομικοί έπεσαν θύμα της τρομοκρατικής ενέργειας» στο Νταγκεστάν, σημείωσε ο Μέλικοφ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί «προστάτευσαν τους άμαχους κατοίκους (…) με τίμημα τη ζωή τους».

Σκληρές εικόνες από το τόπο του μακελείου