Τσελέντης για σεισμό στην Τουρκία: «1.000 φορές μεγαλύτερος» από εκείνον στην Αθήνα το 1999

«Η ακολουθία μπορεί να κρατήσει και έναν χρόνο, και μάλιστα με μεγάλους μετασεισμούς».

Τσελέντης,σεισμός,Τουρκία,Αθήνα,1999

Τη δική του, πολύτιμη τοποθέτηση για τον σεισμό στην Τουρκία έδωσε ο Άκης Τσελέντης, αναφέροντας πολύ χαρακτηριστικά πως ο χθεσινός σεισμός ήταν «1.000 φορές μεγαλύτερος» από εκείνον της Αθήνας το 1999.

Ένα πολύ μεγάλο ρήγμα έχει ενεργοποιηθεί τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, για τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο ίδιος διευκρίνισε σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι «ο χθεσινός σεισμός ήταν 1.000 φορές μεγαλύτερος» από τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ που έπληξε την Αθήνα το 1999, αφήνοντας 100.000 άστεγους.

«Η ακολουθία μπορεί να κρατήσει και ένα χρόνο, και μάλιστα με μεγάλους μετασεισμούς, μπορεί να έχουμε και 7,5 Ρίχτερ, έχει ενεργοποιηθεί ένα πού μεγάλο ρήγμα. Έχουμε φαινόμενο ντόμινο πάνω στο ίδιο ρήγμα. Θα έχουμε σίγουρα νέες καταρρεύσεις κτηρίων. Τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 15.000, και μην ξεχνάμε και τη Συρία, θα ανέβει κατά πολύ η εκατόμβη θυμάτων» σημείωσε ο καθηγητής σεισμολογίας.

«Το συγκεκριμένο ρήγμα (της Τουρκίας) δε θα μας επηρεάσει, μπορεί να επηρεάσει την Κύπρο, αλλά ο σεισμός θα γίνει στη θάλασσα, θα είναι της τάξης 6 με 6,5 το πολύ, και η δόμηση της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με τη δόμηση της Ανατολίας» διευκρίνισε.

Για το Ακούγιου ανέφερε ότι «ακόμα και Τούρκοι σεισμολόγοι έχουν πει για τον πυρηνικό σταθμό ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες σεισμικές μελέτες, ενώ έχει κατασκευαστεί από Ρώσους που δεν έχουν εμπειρία σε σεισμικά θέματα. Εκεί κοντά έχουμε ρήγμα που μπορεί να δώσει 7 με 7,5 Ρίχτερ», σημείωσε δε, ο κ. Τσελέντης.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ