Τσιάρας από Βουλή: Παραμένουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια, αλλά οι δικαστές δεν θα βαθμολογούνται

Σε αλλαγές στο νομοσχέδιο με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών» προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

 

Τσιάρας από Βουλή: Παραμένουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια, αλλά οι δικαστές δεν θα βαθμολογούνται

Τα υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια των εν ενεργεία δικαστών «παραμένουν», ωστόσο, «οι επιμορφούμενοι δεν θα συμπληρώνουν «multiple choice» και δεν θα βαθμολογούνται», είπε ο κ. Τσιάρας. Θα συμπληρώνουν όμως ένα έντυπο αξιολόγησης του σεμιναρίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και ερωτήσεις σχετικά με το γνωστικό περιεχόμενο του σεμιναρίου, συμπλήρωσε ο κ. Τσιάρας.

Επίσης, στο άρθρο, που αφορά στην κατάταξη σε διαφορετικές κατηγορίες των εκπαιδευομένων στην Εθνική Σχολική Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΛ), «οι εκπαιδευόμενοι στο στάδιο της πρακτικής άσκησης, κατατάσσονται σε 5 αξιολογικές κατηγορίες, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένες ποσοστώσεις κατάταξης σε κάθε κατηγορία. Έτσι αίρεται η ανησυχία εάν τα δεσμευτικά ποσοστά θα εμπόδιζαν κάποιος από τους εκπαιδευόμενους να ευρίσκονται σε μια άλλη κατηγορία», είπε ο κ. Τσιάρας.

«Σας το είχα πει. Ακούμε όλες τις απόψεις. Τα νομοσχέδια διαμορφώνονται και στην πορεία της συζήτησης στο κοινοβούλιο. Από τη στιγμή που υπήρχε και μια άποψη εκφρασμένη από τη διοικητική ολομέλεια του ΣτΕ, εμείς προσχωρούμε σε αυτή την άποψη, και με αυτό τον τρόπο, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό βήμα στο χώρο της δικαστικής εκπαίδευσης» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της β’ ανάγνωσης του νομοσχεδίου για την ΕΣΔΛ ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι το πρωί βρέθηκε στο Σπίτι του Παιδιού στην Αθήνα, «που παραδίδεται πλήρως εξοπλισμένο, και που πλέον βρίσκεται στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι ένα γενναίο βήμα, που δείχνει ότι με προγραμματισμό και σοβαρή προσπάθεια, καταφέρνουμε να διασφαλίσουμε τα πραγματικά δικαιώματα παιδιού και να αποφύγουμε τη δευτερογενή θυματοποίηση του παιδιού», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Voucher 200 ευρώ και στους εκπαιδευτικούς
Από τέλος Φεβρουαρίου ο Τσίπρας στην Πάτρα - Κυρίαρχος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ
Χάκερ επιτέθηκαν στη Βουλή - Παραβιάστηκαν 60 e-mails
Σε καραντίνα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος - Ηρθε σε επαφή με τον θετικό Υπουργό Αμυνας του Ισραήλ