Τσικνοπέμπτη: Ο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις γρήγορα την ψησταριά από τα λίπη με ένα μόνο κρεμμύδι

τσικνοπεμπτη ψησταρια

Δες πώς θα καθαρίσεις γρήγορα την ψησταριά από τα λίπη με ένα μόνο κρεμμύδι

Ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των κολλημένων υπολειμμάτων από τη σχάρα σου.

άν αγαπάς το μπάρμπεκιου και ψήνεις συχνά, θα πρέπει να διατηρείς καθαρή την επιφάνεια ψησίματος ώστε να βεβαιωθείς ότι κάθε γεύμα που ετοιμάζεις δεν έχει τα υπολείμματα κρούστας των προηγούμενων φαγητών. Η διατήρηση της καθαριότητας της ψησταριάς συνεπάγεται με την υγεία. Tο λίπος και τα καμένα τρόφιμα που μένουν στη σχάρα μετά το μαγείρεμα προκαλούν περισσότερο καπνό από ό,τι θέλεις. Αυτός ο καπνός μεταφέρει επιβλαβείς πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του αναπνευστικού, σύμφωνα με το Medical News Today.

Αυτός ο καπνός είναι επιβλαβής όταν εισπνέεται στους πνεύμονες, ωστόσο, μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνος όταν απορροφάται και από το δέρμα. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να ακολουθείς μια αυστηρή ρουτίνα καθαρισμού όταν ετοιμάζεις τη ψησταριά σου για μια άλλη γιορτή. Αν και το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να τρίψεις τη σχάρα σου με χημικά καθαριστικά, τα οποία μπορεί να λερώσουν το φαγητό σου και να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό, θα μπορούσε να υπάρξει μια απόλυτα ασφαλής και φυσική λύση, ακριβώς στη δική σου κουζίνα.

Το κρεμμύδι καθαρίζει την ψησταριά

Όσον αφορά τη χρήση φυσικών συστατικών για να σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το σπίτι, μπορεί να είσαι ήδη εξοικειωμένη με τα οφέλη του ξιδιού, της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού για την εξάλειψη των λεκέδων και την εξόντωση των βακτηρίων. Ωστόσο, για την απολίπανση της ψησταριάς σου, το καλύτερο hack είναι το κρεμμύδι.

Τα κρεμμύδια έχουν φυσικές όξινες ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμες όταν προσπαθείς να «σπάσεις» τα δύσκολα αφαιρούμενα λίπη, κάρβουνο και υπολείμματα φαγητού από την τελευταία φορά που άναψες το μπάρμπεκιου σου, σύμφωνα με το Southern Living.

Για καλύτερα αποτελέσματα, γύρισε πρώτα το μπάρμπεκιου σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό θα βοηθήσει να κάψεις οποιαδήποτε από τα προηγούμενα κομμάτια φαγητού, καθώς λιώνει και τυχόν υπολείμματα λίπους. Στη συνέχεια, πάρε ένα μεγάλο κρεμμύδι – δεν έχει σημασία τι είδους – και κόψε το στη μέση. Με μια λαβίδα ψησίματος ή ένα πιρούνι ψησίματος, πιάσε ή τρύπησε το πίσω μέρος του κρεμμυδιού και τρίψε το κατά μήκος της ζεστής σχάρας με το κομμένο μέρος να κοιτάζει προς τη σχάρα. Η ζέστη θα σε βοηθήσει να ρέουν οι χυμοί του κρεμμυδιού, οι οποίοι θα αρχίσουν να διαλύουν το λίπος που παραμένει στην επιφάνεια μαγειρέματος του μπάρμπεκιου. Μόλις τελειώσεις θα πρέπει να έχουν καθαρίσει όλα, η σχάρα να είναι καθαρή και έτοιμη για χρήση.

Τι να αποφεύγεις όταν καθαρίζεις την σχάρα

Με τα κρεμμύδια και άλλα φυσικά προϊόντα καθαρισμού να είναι σε θέση να κάνουν μια τόσο θαυμάσια δουλειά διατηρώντας τη σχάρα καθαρή, σε προστατεύει από τους κινδύνους άλλων προϊόντων και εργαλείων. Σκληρές χημικές ουσίες όπως αυτές που βρίσκονται στα καθαριστικά φούρνου/ψησταριάς μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία σου και χρειάζονται λίγο χρόνο για να καούν προτού μπορέσεις να ξεκινήσεις ξανά το μπάρμπεκιου. Αντίθετα, μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ξύδι ή λίγο μείγμα νερού και σαπουνιού πιάτων.

Όσον αφορά τα εργαλεία καθαρισμού, οι συρμάτινες βούρτσες χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό για να απομακρύνουν το λίπος και τη βρωμιά από την εξωτερική ψησταριά σου. Ωστόσο, αυτές οι μικροσκοπικές μεταλλικές τρίχες μπορεί μερικές φορές να σπάσουν τη συσκευή και να παραμείνουν στην επιφάνεια. Χωρίς να το προσέξεις, θα μπορούσες στη συνέχεια να προχωρήσεις σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος του φαγητού σου, ενώ πάνω θα είναι κολλημένες μικρές τρίχες

Σύμφωνα με το Consumer Reports, πολλοί Αμερικανοί έχουν νοσηλευτεί για την κατάποση αυτών των τριχών. Γι’ αυτό, αν χρειάζεσαι ένα εναλλακτικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να ξύσεις τα υπολείμματα από την επιφάνεια μαγειρέματος του μπάρμπεκιου σου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μια ξύλινη ξύστρα ψησταριάς ή ακόμα και αλουμινόχαρτο. Με αυτές τις επιλογές, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς μήπως αφήσεις επιβλαβή υποπροϊόντα μετά τον καθαρισμό.

Πηγη theissue.gr

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ