Τσίπρας για ενεργειακή κρίση: Τα βάρη της ενεργειακής μετάβασης θα πέσουν στις πλάτες των πολλών

Τι δήλωσε για την ενεργειακή κρίση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου «Circle the MED Forum 2022» στο Ζάππειο.

tsipras

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε με ομιλία του στο διεθνές συνέδριο «Circle the MED Forum 2022», κατά τη διεξαγωγή του στο Ζάππειο, και εκεί αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης, τονίζοντας πως «Οι προοδευτικές δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα οφείλουν να δώσουν βιώσιμες και συμπεριληπτικές λύσεις για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας».

Ο κ.Τσίπρας μίλησε για δύσκολες αποφάσεις εν μέσω κλιματικής αλλαγής και για το γεγονός πως απαιτούνται ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις, καθώς «η ενεργειακή μετάβαση στην οποία όλοι συμφωνούμε, κοστίζει ακριβά. Tο μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα τη πληρώσει […] Οι πολλοί, που κατέχουν το ελάχιστο μέρος του πλούτου, ή κάποιοι λίγοι και ισχυροί που κατέχουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του πλανήτη».

Συνεχίζοντας, ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως τα βάρη της ενεργειακής μετάβασης θα πέσουν στις πλάτες των πολλών, καθώς είναι μια διαδικασία οικονομικά εξοντωτική, ενώ θα φέρει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και ισχυρές κοινωνικές εντάσεις.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ
Ειδήσεις Πάτρα