Κίνα: Ο Dolphin «βούλιαξε» τη Σαγκάη – 943 πτήσεις ακυρώθηκαν, πάνω από 1 εκατ. εκκενώσεις
Με ανέμους 151 χλμ./ώρα, καταρρακτώδεις βροχές και νερά μέχρι τα γόνατα, το ισχυρότερο φετινό σύστημα της χώρας αφήνει πίσω του σοβαρά προβλήματα και φόβους για κατολισθήσεις
Στο έλεος του Dolphin βρίσκεται η ανατολική Κίνα, με τις καταρρακτώδεις βροχές να προκαλούν εκτεταμένες πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.
Ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει πλήξει τη χώρα μέσα στο 2026 έφτασε στην επαρχία Ζετζιάνγκ το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου, με ανέμους που άγγιζαν τα 151 χιλιόμετρα την ώρα κοντά στο κέντρο του.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις περιοχές που απειλούνταν, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν για επικίνδυνες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Ο Dolphin εξασθένησε μετά την είσοδό του στην ξηρά και υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.
Dark clouds rolled in, rain thickened, and the horizon dissolved into water vapor. 🌀⚠️ #TyphoonDolphin is passing through — a stark reminder from nature to stay safe and vigilant. pic.twitter.com/xAqHP7k26z
— LuoyangNow (@Luoyangnow) August 10, 2026
Σαρώνει την Ιαπωνία ο τυφώνας Dolphin: Έξι τραυματίες και πάνω από 50.000 κτίρια στο σκοτάδι
Παρέλυσαν τα αεροδρόμια της Σαγκάης
Μεγάλη ήταν η αναστάτωση στη Σαγκάη, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και διακόπηκε σημαντικό μέρος της αεροπορικής δραστηριότητας.
Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ακυρώθηκαν 943 πτήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 40% του προγράμματος των δύο μεγάλων αεροδρομίων της πόλης, σύμφωνα με το Reuters.
Η China Eastern Airlines ανακοίνωσε ότι επιχειρεί να επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις προς τη Σαγκάη, τη Ζετζιάνγκ και άλλους προορισμούς, καθώς οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Οι ακυρώσεις της Δευτέρας ακολούθησαν τις πολύ μεγαλύτερες προληπτικές αναστολές που είχαν ανακοινωθεί πριν από την άφιξη του τυφώνα, όταν περισσότερες από 1.300 πτήσεις είχαν αφαιρεθεί από το πρόγραμμα των αεροδρομίων Πουντόνγκ και Χονγκτσιάο.
ચીનમાં ટાયફૂન ડોલ્ફિનનો ભયાનક આતંક! ૧૦ લાખથી વધુ લોકોનું ઈવેક્યુએશન!#LokVaniNews #TyphoonDolphin #ChinaNews #Shanghai #Zhejiang #TyphoonAlert #FlightCancelled #Evacuation #WorldNews #BreakingNewsGlobal #China #Shanghai #WeatherUpdate #NaturalDisaster #Gujaratinews pic.twitter.com/AbeWt6dEZu
— LokVani (@LVaniNews) August 10, 2026
Νερά μέχρι τα γόνατα στους δρόμους
Στις περιοχές Τζιαντίνγκ και Τσινγκπού, στα προάστια της Σαγκάης, αρκετοί δρόμοι καλύφθηκαν από θολά νερά που σε ορισμένα σημεία έφταναν μέχρι τα γόνατα.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν κατοίκους να προσπαθούν να κινηθούν μέσα στις πλημμυρισμένες γειτονιές. Η γνησιότητα κάθε μεμονωμένης ανάρτησης δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.
«Έβρεχε σχεδόν όλη τη νύχτα. Όταν ξύπνησα, η γειτονιά είχε πλημμυρίσει και οι δρόμοι είχαν γεμίσει νερά», δήλωσε στο Reuters η 39χρονη Χου Λίνα, κάτοικος της περιοχής Τζιαντίνγκ.
Όπως ανέφερε, ζει στη Σαγκάη εδώ και δέκα χρόνια, αλλά δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά τόσο εκτεταμένες πλημμύρες εξαιτίας τυφώνα.
Severe flooding caused by Tropical Storm Dolphin hits Shanghai, China 🇨🇳 (10.08.2026) pic.twitter.com/lYj8oySEoX
— Disaster News (@Top_Disaster) August 10, 2026
Επιχειρήσεις έκλεισαν, εκδηλώσεις ακυρώθηκαν
Στην περιοχή Τζινσάν, οι τοπικές αρχές επέτρεψαν στις μη απαραίτητες επιχειρήσεις και υπηρεσίες να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους.
Ανακοινώθηκαν επίσης μέτρα για τη διακοπή μαθημάτων, υπαίθριων εκδηλώσεων και ορισμένων υπηρεσιών μετακίνησης, καθώς οι προβλέψεις έδειχναν συνέχιση των ισχυρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων.
Στο στόχαστρο του φαινομένου βρέθηκαν ακόμη οι επαρχίες Ανχούι, Τζιανγκσού και Σαντόνγκ, ενώ οι αρχές παρακολουθούν τη στάθμη δεκάδων ποταμών στη λεκάνη της λίμνης Ταϊχού και στην ανατολική Ζετζιάνγκ.
Φορτηγό ανατράπηκε από τους ανέμους
Στη Ζετζιάνγκ, οι άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, ζημιές σε οχήματα και καταστροφές σε κτίρια.
Βίντεο από την πόλη Γουενζού κατέγραψε φορτηγό να ανατρέπεται από τη δύναμη του ανέμου. Δεν είχε γίνει άμεσα γνωστό εάν ο οδηγός τραυματίστηκε.
Ο Dolphin έφτασε στην ξηρά κοντά στην πόλη Γιουχουάν, περίπου στις 17:30 τοπική ώρα την Κυριακή. Κατά την προσέγγισή του, τα κύματα ενισχύθηκαν σημαντικά και εκατοντάδες πλοία μετακινήθηκαν σε ασφαλή καταφύγια.
09 Agustus 2026 :: Dampak langsung “Angin Kecang” dari Typhoon “DOLPHIN” yang menyapu wilayah Wenzhou, Provinsi Zhejiang – CHINA, menyebabkan banyak kerusakan atap bangunan, pohon tumbang, bahkan kendaraan terguling.
===@Mas_Annadwi
Source :: #trt_world
*** pic.twitter.com/ne38dFwMNq— Mas Annadwi (@PostMKG) August 10, 2026
The strength of White Dolphin Typhoon, China pic.twitter.com/bIn3NljDNa
— Reels (@benditochicas) August 10, 2026
Η κακοκαιρία κινείται προς την ενδοχώρα
Παρά την εξασθένησή του, το σύστημα αναμένεται να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς την κεντρική και βόρεια Κίνα, επηρεάζοντας τις επαρχίες Χουμπέι, Χενάν, Ανχούι και Σαντόνγκ.
Οι αρχές του Πεκίνου αύξησαν το επίπεδο ετοιμότητας ενόψει των βροχοπτώσεων που προβλέπονται από την Τρίτη 11 Αυγούστου έως και την Πέμπτη. Οι προειδοποιήσεις αφορούν τον κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών μέσα στην πόλη και κατολισθήσεων στις ορεινές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα.
Ο Dolphin είχε διανύσει περίπου 6.000 χιλιόμετρα προτού φτάσει στις κινεζικές ακτές. Κατά το κινεζικό δίκτυο CCTV, ο κύκλος ζωής του ήταν περίπου τριπλάσιος από εκείνον ενός συνηθισμένου τυφώνα, ενώ το εκτεταμένο σύστημα νεφώσεων που τον συνοδεύει καλύπτει μεγάλο τμήμα της ανατολικής χώρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ταϊλανδή: Πρώην βουλευτής άνοιξε πυρ σε γραφεία, δυο τραυματίες
- Στο τελικό στάδιο η συμφωνία Ιραν-Ομαν, τι θα γίνει με τα στενά του Ορμούζ
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Το πρώτο βίντεο που τον δείχνει ζωντανό αλλά κανείς δεν ξέρει πότε τραβήχτηκε
- «Φοβόμουν ότι θα πεθάνω»: Μαθήτρια περιγράφει την επίθεση σε σχολείο της Ταϊλάνδης με 9 νεκρούς
- Άδανα: Βγήκαν τα όπλα για ένα χρέος – Το βίντεο από τη φονική συμπλοκή σε γραφείο ενοικιάσεων
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Φαρμακείο αυτοκινήτου: Αυτή είναι η νέα υποχρεωτική λίστα – Τι ελέγχει ο ΚΟΚ
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
«Πήρε φωτιά» το πανηγύρι στη Ζαχλωρού ΒΙΝΤΕΟ
Πώς να κάψετε το λίπος στην κοιλιά χωρίς να πατήσετε στο γυμναστήριο
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Εξόρμηση του Συλλόγου Καλουσιωτών στην Ιερά Μονή Νοτενών ΦΩΤΟ
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
