Τζαζ και κλασικές επιρροές στις «Δευτέρες στο Ωδείο» – Συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών
Με έργα των Keith Jarrett, Fazıl Say και Claude Bolling συνεχίζεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου η μουσική ενότητα «Δευτέρες στο Ωδείο» στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης». Η συναυλία φέρνει στο προσκήνιο ένα πρόγραμμα που κινείται ανάμεσα στην τζαζ, την τζαζ φιούζιον και την κλασική μουσική.
Έργα K. Jarrett, F. Say και C. Bolling, θα πλημμυρίσουν στις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαρτίου, την αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης».
Στη διάρκεια της συναυλίας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας «Δευτέρες στο Ωδείο», ο Α. Πάππας στο Πιάνο, ο Β. Καραπετιάν στο Κοντραμπάσο και ο Π. Θωίδης στα Ντραμς, θα ερμηνεύσουν έργα των τριών δημιουργών τα οποία εκτείνονται από την παραδοσιακή τζαζ και την τζαζ φιούζιον έως την κλασσική μουσική.

Μια Δευτέρα με έργα R. Strauss, N. Rota και J. Williams
Το Βράδυ της Δευτέρας 2 Μαρτίου, οι φίλοι της μουσικής απόλαυσαν, στο πλαίσιο της ενότητας «Δευτέρες στο Ωδείο», μια μοναδική συναυλία με τον Γ. Μαυρίδη στο βιολί και τη Ν. Μεταξά στο πιάνο να ερμηνεύουν R. Strauss, N. Rota και J. Williams.
Στη συναυλία ακούστηκαν έργα για σονάτα, βιολί και πιάνο σε Μι ύφεση μείζονα, Ορ.18 (Richard Strauss), σονάτα για βιολί και πιάνο 1937 (Nino Rota), η σουίτα του John Williams Pieces from “Schindler’s List” (για βιολί και πιάνο) και το Improvviso in re minore (Αυτοσχεδιασμός σε Ρε ελάσσονα) του Νino Rota.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ενότητας διαμορφώνεται ως εξής
Δευτέρα 16.03.26
INSIDE OUT PROJECT: ΑΜΑΝΕ
Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, Η. ΜΑΝΤΙΚΟΣ, Γ. ΜΕΣΣΑΛΑΣ
Δευτέρα 23.03.26
BOTTESINI
Β. ΚΑΡΑΠΕΤΙΑΝ (κοντραμπάσο) Ν. ΜΕΤΑΞΑ (πιάνο)
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Φαρμακείο αυτοκινήτου: Αυτή είναι η νέα υποχρεωτική λίστα – Τι ελέγχει ο ΚΟΚ
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
«Πήρε φωτιά» το πανηγύρι στη Ζαχλωρού ΒΙΝΤΕΟ
Πώς να κάψετε το λίπος στην κοιλιά χωρίς να πατήσετε στο γυμναστήριο
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Εξόρμηση του Συλλόγου Καλουσιωτών στην Ιερά Μονή Νοτενών ΦΩΤΟ
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
