Τζο Μπάιντεν: Ο κυκλώνας «Ίαν» ίσως να είναι ο φονικότερος στην ιστορία της Φλόριντα
«Θα μπορούσε να είναι ο φονικότερος κυκλώνας στην ιστορία της Φλόριντας ο Ίαν», είπε ο Μπάιντεν.
Ο κυκλώνας Ίαν ενδέχεται να προκάλεσε «μεγάλες απώλειες» στη Φλόριντα και ίσως να είναι «ο φονικότερος» που έχει πλήξει ποτέ αυτήν την Πολιτεία, προειδοποίησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
«Θα μπορούσε να είναι ο φονικότερος κυκλώνας στην ιστορία της Φλόριντας», είπε ο Μπάιντεν, επισκεπτόμενος την έδρα της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. «Οι αριθμοί (…) δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι, όμως λαμβάνουμε τις πρώτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανθρώπινες απώλειες, οι οποίες μπορεί να είναι μεγάλες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Θα πάει στη Φλόριντα
Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα πάει στη Φλόριντα «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», για να ευχαριστήσει αυτοπροσώπως όσους ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανοικοδόμησης.
Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επισκεφθεί και το Πουέρτο Ρίκο, που επλήγη από τον κυκλώνα Φιόνα, είπε ότι αυτή είναι η «πρόθεσή του».
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος απάντησε επίσης κοφτά σε μια ερώτηση για τις συνομιλίες που είχε με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, έναν από τους σκληρότερους πολιτικούς αντιπάλους του και επικριτές του. «Το θέμα είναι να σώσουμε ζωές και κατοικίες, αυτό είναι το θέμα. (…) Του μίλησα τέσσερις-πέντε φορές και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις διαφωνίες μας σε άλλα ζητήματα», τόνισε.
Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε επίσης ότι θα διαθέσει όλους τους αναγκαίους ομοσπονδιακούς πόρους για τη Φλόριντα. «Θα την ανοικοδομήσουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές», υπογράμμισε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Η θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» στο Σκιαδά ΦΩΤΟ
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Αιγιάλειας δίνουν ζωή στον Αύγουστο
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ στα Καλάβρυτα
