Β. Λιόλιος: «Τιμή που μας εμπιστεύτηκε η FIBA»
Οι δηλώσεις του πατρινού προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου για τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά στη χώρα μας
Τη σημασία της απόφασης της FIBA να αναθέσει στην Ελλάδα ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά, αλλά και τις προεκτάσεις αυτού, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.
«Είναι μεγάλη η τιμή η FIBA να μας εμπιστευθεί τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά αλλά παράλληλα επίσης μεγάλη είναι και η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Μετά από 16 χρόνια μια διοργάνωση Παγκοσμίου ενδιαφέροντος φιλοξενείται ξανά στην Ελλάδα. Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση ήταν το Προολυμπιακό τουρνουά του 2008 στην Αθήνα και τώρα ξανά ένα Προολυμπιακό τουρνουά, αυτό του 2024 φιλοξενείται στο Πειραιά.
Η διοργάνωση αυτή σηματοδοτεί κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή διοργάνωση. Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνίστρια ξανά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, η μπασκετική Ελλάδα του 2024 είναι μια Ελλάδα που περήφανα βγαίνει μπροστά στο Παγκόσμιο στερέωμα και δείχνει το δρόμο σε όλη τη κοινωνία. Ένας δρόμος βασισμένος στην εξωστρέφεια και στις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού.
Από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα θα βρεθεί στο παγκόσμιο αθλητικό προσκήνιο. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι η Ελλάδα είναι παρούσα, δυνατή και ενωμένη. Το 2024 η Ελλάδα επιστρέφει.
Επιστρέφει αθλητικά, επιστρέφει κοινωνικά, επιστρέφει δυναμικά. Αυτό το Προολυμπιακό είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να αφήσει το αποτύπωμα του και τη κληρονομιά του σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Στο βυθό της Άνδρου αρχαίο ναυάγιο ΦΩΤΟ
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Εθελοντική αιμοδοσία στην Κλειτορία για την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου ΦΩΤΟ
Ξίδι στην είσοδο: Το μυστικό για τα έντομα & τι να προσέξετε
Αίγιο: Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών στην Παναγία Τρυπητή τον Αύγουστο
