«Βάπτισαν» την Πάτρα… «Νεάπολη-Συκεών» – Εστάλη σε μέλη επιτροπής Τεχνικό Πρόγραμμα άλλου Δήμου!

Η δημοτική αρχή δεν απέστειλε τις εισηγήσεις, μαζί με την πρόσκληση, 7 ημέρες πριν, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά το… προηγούμενο βράδυ και 4 ώρες!

«Βάπτισαν» την Πάτρα... «Νεάπολη-Συκεών» - Εστάλη σε μέλη επιτροπής Τεχνικό Πρόγραμμα άλλου Δήμου!

Να γνωμοδοτήσουν για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου… Νεάπολης – Συκεών(!) κάλεσε προχθές η δημοτική αρχή της Πάτρας τα 45 μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, σε μια συνεδρίαση που καταγγέλθηκε για «παρατυπίες», κατέγραψε ένταση από την αντιπολίτευση και τελικά λόγω έλλειψης απαρτίας, μετατέθηκε για σήμερα στις 3μ.μ.

Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία αν και συστήνεται στο α’ δίμηνο της δημαρχιακής θητείας της δημοτικής αρχής, εν τούτοις. επί 7 χρόνια δεν είχε λειτουργήσει ποτέ!

Αυτό που προκάλεσε δικαιολογημένες απορίες και σχόλια ήταν, ότι στις επισυναπτόμενες εισηγήσεις της σχετικής ηλεκτρονικής πρόσκλησης που απέστειλε ο Δήμος προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης – και την οποία δημοσιεύει η «Π» – οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν με έκπληξη, ότι καλούνταν να γνωμοδοτήσουν και για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου… Νεάπολης-Συκεών!

Aγνωστο μάλιστα πώς, το σχετικό αρχείο που εστάλη περιελάμβανε λεπτομερώς όλα τα προς έγκριση έργα του ΤΠ στον Δήμου της Β. Ελλάδος

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ

Oμως, η συνεδρίαση, σημαδεύτηκε και από ένα ακόμα στοιχείο. Η δημοτική αρχή δεν απέστειλε τις εισηγήσεις, μαζί με την πρόσκληση, 7 ημέρες πριν, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά το… προηγούμενο βράδυ και 4 ώρες!

Oπως ήταν επόμενο, διαπιστώθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Μελά η έλλειψη απαρτίας, αφού η συμμετοχή των δημοτών δεν λογίζεται στην απαρτία. Από τους εκπροσώπους 36 επαγγελματικών και πολιτιστικών συλλόγων, μόνο 15 εμφανίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

ΕΡΩΤΗΜΑ

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι, τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που υπήρχε απαρτία και τελικά συνεδρίαζε η Επιτροπή, με τα μέλη της να καλούνταν να αποφανθούν επί της εισήγησης για ένα τεράστιου Τεχνικού Προγράμματος, για τα έργα και τις μελέτες του οποίου, δεν θα είχαν το αυτονόητο χρονικό περιθώριο να το μελετήσουν, τουλάχιστον στοιχειωδώς…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Επιασαν άνδρα να κυκλοφορεί με γκλοπ
Πάτρα: Τι έδειξε ο χθεσινός έλεγχος σε κατάστημα εστίασης - Δίμηνο λουκέτο στο μαγαζί!
Αλεξοπούλου: Επίσκεψη στο Εμβολιαστικό Κέντρο παιδιών στο Καραμανδάνειο
Πάτρα - Ο Πελετίδης επιμένει για το τρένο: «Υπογειοποίηση από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι»