Βασίλης Αΐβαλής: Μπορώ να ενώσω, μπορώ να νικήσω – ΒΙΝΤΕΟ

Με δυναμική νικητή στη Δημαρχία της Πάτρας για τον Βασίλη Αϊβαλή. Ενωτική εμφάνιση, ως εγγυητής της σύνθεσης δυνάμεων

Βασίλης Αΐβαλής: Μπορώ να ενώσω, μπορώ να νικήσω - ΒΙΝΤΕΟ Στο στούντιο με τις δυνάμεις ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ΙΟΝΙΑΝ ενωμένες

Πιστεύει ότι μπορεί να ενώσει τις παρατάξεις του κεντροαριστερού χώρου, να δεχθεί υποστήριξη και από τα κεντροδεξιά. Ας διατείνονται οι προβοκάτορες ότι το πείραμά του είναι θνησιγενές: Είναι τελειωτική του απόφαση ότι θα κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στην Πάτρα. Εκτιμά ότι θα κάνει την έκπληξη. Αν δεν το πίστευε, δεν θα κατέβαινε.

Αυτά, και πολλά άλλα ακόμα απάντησε ο Βασίλης Αϊβαλής στην «Πελοπόννησο» και στο ΙΟΝΙΑΝ σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον Κωνστανίνο Μάγνη εκ μέρους της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και τη Λίνα Μπάστα, εκ μέρους του ΙΟΝΙΑΝ, στο πλαίσιο της εκπομπής της τελευταίας «Διπλή Ταυτότητα».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ απάντησε- με άνεση- σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμα και τις άχαρες, καθώς «ξέρω τι ακούγεται στην πόλη», και εμφανίστηκε διατεθειμένος να δώσει καθαρή θέση και να διαλύσει σκιές.

Ετσι λοιπόν:

> Δεν είναι αντίπαλός του ο Κώστας Πελετίδης. Αναγνωρίζει ότι ο εν ενεργεία δήμαρχος προσέφερε και ότι είναι αξιόλογος και τίμιος. Και «προχώρησε την πόλη παραπέρα». Και για ποιo λόγο εκτιμά ότι πρέπει να τον αντικαταστήσουμε; Επειδή έχει κλείσει τον κύκλο του. Ναι, αλλά εάν οι πολίτες που ψήφισαν δύο φορές τον Κ. Πελετίδη εξακολουθούν να εκφράζονται από τα ίδια κριτήρια; «Πιστεύω ότι πλέον ο λαός θα έχει αλλάξει άποψη» ήταν η εκτίμησή του.

> Γενικά ωστόσο, πιστεύει ότι η πόλη έχει χάσει θέσεις στο στερέωμα της χώρας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο ίδιος δέχθηκε πίεση «από πολλούς» να μπει στη μάχη του Δήμου και να σχηματίσει ένα σχήμα ευρείας αναφοράς. «Δεν είμαστε σε εποχή όπου θα πρέπει να σκοτωνόμαστε για τα πιστεύω μας» είπε. Ο ίδιος βέβαια ανήκει στην κεντροαριστερά, είναι «παιδί της κοινωνίας». Δεν είναι «υπάλληλος κανενός», εργάστηκε σε έναν φορέα που αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα και στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχει «κανένας Μπερλουσκόνι».
Πιστεύει ότι η πόλη χρειάζεται αλλαγή ταχύτητας. Τον προβοκάρουμε: Το σύνθημα είναι το αγαπημένο του Νεκτάριου Φαρμάκη. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έχω καλές σχέσεις και να συνεργάζομαι με τον περιφερειάρχη. Με τον πρώην περιφερειάρχη;

> Ξεκίνησε στα κοινά μαζί με τον Θανάση Γιανναδάκη, στο φοιτητικό κίνημα. Μια που είναι ακόμα φίλος του ο τελευταίος, ρωτήθηκε, και καθώς είναι και φίλος του Απόστολου Κατσιφάρα, δεν είναι πολύ λογικό να του έχει μεταφέρει ποιες διαθέσεις έχει ο πρώην περιφερειάρχης; «Μα μιλάω απευθείας με τον Απόστολο Κατσιφάρα» απάντησε. Αλλά δεν ξέρει ποιες αποφάσεις έχει πάρει. Αν κατέβει για δήμαρχος; «Με γειά του και με χαρά του»
κατέληξε σιβυλλικά.

> Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος της κεντροδεξιάς ότι θα δει το βράδυ των εκλογών πράσινο ή κόκκινο τον δήμο. «Αν κερδίσω, η σημαία που θα δείτε θα είναι του Δήμου Πατρέων»

> Η ταυτότητά του. Γεννημένος στην Πάτρα, πατέρας δημόσιος υπάλληλος, μητέρα οικιακά. Η οικογένειά του απαντάται τον καιρό στον οποίο τοποθετεί ο συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος το έργο «Κάτοικος Πατρών», έτος 1859. Και πώς προέκυψε το επώνυμο Αϊβαλής, που είναι μικρασιάτικο; Ο προπ-προπάππους του είχε εργαστεί εκεί, είχε εντυπωσιαστεί από το Αϊβαλί, το μνημόνευε συνέχεια και του κόλλησε παρατσούκλι.

> Το όραμά του για την Πάτρα; Θα μας το παρουσιάσει εν καιρώ, μαζί με την ομάδα του. Που και αυτήν θα παρουσιάσει εν καιρώ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments