Βέλγιο: Μπάχαλο με τα δρομολόγια τρένων λόγω της απεργίας στους εθνικούς σιδηροδρόμους
Η απεργία επηρεάζει επίσης τις περιφερειακές δημόσιες μεταφορές και, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πιθανόν να επηρεάσει και το ωράριο λειτουργίας ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών, όπως τα δημαρχεία και τα πάρκα ανακύκλωσης.
Μόνο ένα στα τρία τρένα κινήθηκαν σήμερα στο Βέλγιο, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία των σιδηροδρόμων SNCB/NMBS, καθώς οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απείχαν από τα καθήκοντά τους σε εθνικό επίπεδο διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, τον μειωμένο προϋπολογισμό και τον φόρτο εργασίας.
Η απεργία επηρεάζει επίσης τις περιφερειακές δημόσιες μεταφορές και, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πιθανόν να επηρεάσει και το ωράριο λειτουργίας ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών, όπως τα δημαρχεία και τα πάρκα ανακύκλωσης.
Οι διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις επίσης αντιμετώπισαν προβλήματα, με την βελγική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCB/NMBS να ανακοινώνει ότι ακυρώθηκαν 12 δρομολόγια ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες και με έναν εκπρόσωπο του γαλλοβελγικού φορέα τρένων υψηλής ταχύτητας Τhalys να λέει ότι μόνο δύο από τα τρία συγκεκριμένα τρένα πραγματοποιούν σήμερα δρομολόγια.
Πάντως, η Eurostar -η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες- ανακοίνωσε ότι δεν αναμένει να πληγούν τα δρομολόγιά της.
Η σημερινή απεργία εντάσσεται σε αυτό που τα συνδικάτα αποκαλούν “εβδομάδα ενημέρωσης και δράσης” για την καταγγελλόμενη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδηγός αναγνώρισης: Ποια τσούχτρα τσιμπά και ποια είναι εντελώς ακίνδυνη
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Ο Σύλλογος Σοποτινών τον Δεκαπενταύγουστο ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Σακίρα – Κριστίνα Αγκιλέρα: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες τους στο Άμπου Ντάμπι
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
