Βέλγιο: Επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές τη Δευτέρα
Η καραντίνα θα πρέπει να διαρκεί πέντε ημέρες, αντί για επτά που ίσχυε.
Στα σχολεία επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι μαθητές στο Βέλγιο με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στην καραντίνα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ηet Nieuwsblad», στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τώρα και στο εξής ολόκληρες τάξεις θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα μόνο μετά από τέσσερις μολύνσεις, ενώ μέχρι τώρα οι τάξεις έκλειναν μετά από δύο κρούσματα. Επιπλέον, η καραντίνα θα πρέπει να διαρκεί πέντε ημέρες, αντί για επτά που ίσχυε.
Αναφορικά με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ισχύει πλέον η λογική που εφαρμόστηκε πρόσφατα και στην υπόλοιπη κοινωνία: οι μαθητές που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν πρέπει να τίθενται σε καραντίνα και να κάνουν τεστ PCR έπειτα από επαφή υψηλού κινδύνου. Αντιθέτως, οι μαθητές που δεν πληρούν αυτή την προϋπόθεση πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό για 7 ημέρες.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Στο βυθό της Άνδρου αρχαίο ναυάγιο ΦΩΤΟ
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Εθελοντική αιμοδοσία στην Κλειτορία για την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου ΦΩΤΟ
Ξίδι στην είσοδο: Το μυστικό για τα έντομα & τι να προσέξετε
Αίγιο: Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών στην Παναγία Τρυπητή τον Αύγουστο
