Βενιζέλος: Δηκτικό σχόλιο για όσα ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό στη Βουλή

Η απάντηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή.

Βενιζέλος: Δηκτικό σχόλιο για όσα ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό στη Βουλή

O Eυάγγελος Βενιζέλος με ανάρτησή του πριν από λίγο τοποθετήθηκε στις άμεσες κι έμμεσες αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, στη Βουλή.

Αφού αναλύει διεξοδικά το νομικό σκεπτικό των διατάξων του νέου νόμου 5002/22, τονίζει: «Η κυβέρνηση προσχώρησε στη θέση ότι υπάρχει ειδικό συνταγματικό καθεστώς για τα πολιτικά πρόσωπα, για λόγους προστασίας της δημοκρατίας. Η άδεια του Προέδρου της Βουλής προφανώς θεωρείται από τον νομοθέτη υποκατάστατο της άδειας της Βουλής».

Προσέθεσε ότι «για μήνες ακούγαμε την πολιτική επιχειρηματολογία ότι «κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», ότι «όλοι είναι ίσοι ενώπιον της ΕΥΠ», ότι «για όλους αποφασίζει ο/η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ακόμη και για την ΠτΔ» και καταλήγει δηκτικά:

«Το ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου είναι αντικείμενο αξιολόγησης κάθε επιμελούς αναγνώστη των όσων έχουν γραφτεί για το ζήτημα των υποκλοπών από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα».

Η μομφή Μητσοτάκη σε Βενιζέλο

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ειδικότερα: «Τον αγαπήσατε το Βενιζέλο ξαφνικά, αφού τον κρεμάσατε στα μανταλάκια, τώρα τον αγαπήσατε» και πρόσθεσε:

«Αλλά ο κ. Βενιζέλος μας έλεγε ότι επί της αρχής δεν μπορεί να παρακολουθείται κανένα πολιτικό πρόσωπο. Αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Δύσκολο για τον ίδιο, αλλά πρέπει αναγνωρίσει ότι δεν είναι παντογνώστης».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε και στη συνέχεια έμμεσες αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη εκδήλωση λέγοντας: «Εμείς κ. Τσίπρα «Μένουμε Ευρώπη». Χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο».

 

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments