Βιέρα Γιούροβα: Στην Ελλάδα τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν – Θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βιέρα Γιούροβα

Γιούροβα

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα, επισκέπτεται την Αθήνα τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της «περιοδείας για τη δημοκρατία», σε πολλά κράτη μέλη, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών.

Γενικός στόχος της περιοδείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας των εκλογών και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των δημοκρατιών στην παραπληροφόρηση, τη χειραγώγηση των πληροφοριών και τις εξωτερικές παρεμβάσεις.

Η αντιπρόεδρος θα συζητήσει επίσης θέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και με το κράτος δικαίου.

 Οι επαφές της κ. Γιούροβα στην Αθήνα θα αρχίσουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στη συνέχεια, η κ. Γιούροβα θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία συστάθηκε από τις ελληνικές αρχές για να συζητηθεί η κατάσταση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η επίσκεψη της αντιπροέδρου θα ολοκληρωθεί με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών, με τις κύριες ΜΚΟ και με ειδικούς στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και στην προστασία του χώρου της ενημέρωσης προ των εκλογών.