ΒΙΝΤΕΟ εντυπωσιάζουν οι αλπινιστές στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Γάλλους αλπινιστές «κρεμασμένοι» στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, επιθεωρούν και εκτελούν εργασίες συντήρησης του επιβλητικού έργου.

γέφυρα

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, με μεταλλικό κατάστρωμα συνολικής επιφάνειας 135.500 τετραγωνικών μέτρων που φέρει 247.500 κοχλίες, απαιτεί σύνθετη διαχείριση και συνεχείς επενδύσεις στη συντήρηση υψηλού επιπέδου.

Η ΓΕΦΥΡΑ δημοσιοποίησε την Τετάρτη 11/10/2023 ένα βίντεο με εκπληκτικά στιγμιότυπα από τις εργασίες επιθεώρησης στα καλώδια και τις εξωτερικές επιφάνειες των πυλώνων της: Οι θεαματικές αυτές εργασίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος επιθεωρήσεων και συντήρησης της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάνος Λούκας δήλωσε ότι από την έναρξη λειτουργίας της Γέφυρας το 2004 μέχρι σήμερα εφαρμόζεται η τεχνογνωσία της VINCI Highways, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν τη μέγιστη ασφάλεια και τη βέλτιστη εμπειρία οδήγησης. Οι επιθεωρήσεις από την ομάδα των αλπινιστών, είναι μέρος της επένδυσης ύψους 7 εκ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία για την περίοδο 2023-2024. «Η Γέφυρα αποτελεί βασικό μοχλό βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών στις δύο πλευρές του Στενού και σε αυτό το πλαίσιο δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε, προωθώντας τη θετική κινητικότητα» αναφέρει ο κ. Λούκας.