Βιολογικός Βάρδας: «Μια ανάσα» το έργο των 12 εκ. ευρώ

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η υπογραφή της σύμβασης για τον τεχνικό σύμβουλο σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Βιολογικός Βάρδας: «Μια ανάσα» το έργο των 12 εκ. ευρώ

Τον «δρόμο» για την προκήρυξη των 12 εκατομμυρίων ευρώ, έργου που αφορά στην κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Βάρδας ανοίγει η υπογραφή της σύμβασης για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου ανάμεσα στον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, και τον ανάδοχο.

«Το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού στη Βάρδα έγινε. Από την ανάληψη της θητείας μας έχω δηλώσει πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα. Και το στοίχημα το κερδίζουμε μαζί όλοι οι δημότες», δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Λέντζας, εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η υπογραφή της σύμβασης για τον τεχνικό σύμβουλο σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ. «Οι εντάξεις, οι χρηματοδοτήσεις και οι υλοποιήσεις των μεγάλων έργων στον Δήμο μας προκύπτουν από την αποφασιστικότητα, την τόλμη και την μεθοδικότητα, τη δική μας και των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, τις οποίες ευχαριστώ δημόσια για μία ακόμα φορά», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Ο βιολογικός καθαρισμός αποτελεί αίτημα των κατοίκων της Βάρδας και της Βουπρασίας από το 1992. Το υπό δημοπράτηση έργο συγκαταλέγεται στα τρία μεγαλύτερα έργα στη λίστα του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αποτελείται από δυο επιμέρους έργα. Το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και αγωγού. Το συνολικό μήκος του δικτύου των αγωγών αγγίζει τα 17 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ