Βlack Friday: Τονωτική ένεση στην αγορά της Πάτρας

Ναι μεν αλλά…ο τζίρος για τα ταμεία των καταστημάτων την Black Friday, στην Πάτρα.

Οικονομία

Ζωηρή κινητικότητα επικρατούσε χθες Παρασκευή 25/11/2022, στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας, καθώς πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις μεγάλες προσφορές των εμπορικών καταστημάτων επ΄ευκαιρία της Black Friday.

Η αποτίμηση της ημέρας θα έλεγε κανείς πως ήταν θετική, όμως, επιχειρηματίες και φορείς της αγοράς περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί τελικά η εμπορική κίνηση όλου του σαββατοκύριακου, δεδομένου ότι η αγορά θα είναι προαιρετικά ανοικτή και αύριο Κυριακή 27/11/2022, για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Κι αυτό γιατί δεν λείπουν και οι προβληματισμοί ότι η παρατεταμένη Black Friday που μετατράπηκε σε εβδομάδα προσφορών, είναι πιθανόν να αποσπάσει τζίρο από τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Πάντως, στα ταμία των επιχειρήσεων καταγράφεται αυξημένος τζίρος αυτές τις ημέρες αλλά, κάτω από τα επίπεδα του 2019, ειδικά σε δυναμικούς κλάδους του λιανεμπορίου όπως στην ένδυση.

Στην πλειονότητά του ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας περιμένει ένα ντεμαράζ εισπράξεων στο εκπτωτικό τριήμερο, ωστόσο πολλές αλυσίδες αλλά και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, για διαφορετικούς λόγους, φαίνεται να κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Και ο λόγος είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών λόγω της ακρίβειας σε τρόφιμα και ενέργεια, που αποτυπώνεται ήδη στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφεται στις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε καταστήματα καλλυντικών, αθλητικών ειδών, επίπλων και ειδών σπιτιού, ένδυσης υπόδησης και εποχιακών ειδών με προσφορές τόσο στα φυσικά όσο και στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

ΠΑΓΩΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οικονομία

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Τάσο Νικολακόπουλο, «η Black Friday ήταν φέτος μια ωραία ημέρα για βόλτα στην πόλη με χριστουγεννιάτικο καιρό, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την εμπορική γιορτή όπως την είχαμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αντίστοιχα είναι και τα αποτελέσματα στους τζίρους των καταστημάτων τα οποία όπως μας μεταφέρουν οι έμπροροι θυμίζουν μια απλή Παρασκευή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η αναμονή της συγκεκριμένης ημέρας προκάλεσε ένα πάγωμα διαρκείας στην αγορά που σε συνδυασμό με τον περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος προς κατανάλωση έχουν φέρει το σύνολο των καταστημάτων στην πιο δύσκολη θέση μετά από χρόνια σε τέτοιο σημείο που έκλεισαν εμπορικά καταστήματα ή ανήρτησαν τιμές εκποίησης των προϊόντων τους με σκοπό να κλείσουν μετά τις γιορτές.

Οπως καταλαβαίνουμε τα δύσκολα είναι μπροστά μας, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά και αυτό που απαιτούν όλοι είναι γενναία μέτρα στήριξης και ενδυνάμωσης της αγοράς και όχι επικοινωνιακά τρικ διαχείρισης των κρίσεων».

Ρούπας: Η ημέρα πήγε καλά

Οικονομία

Το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και ιδιοκτήτης καταστημάτων καλλυντικών Γιάννης Ρούπας, τόνισε στην «Π» ότι η ημέρα έδειχνε να πηγαίνει καλά, αναμένοντας να κάνει ταμείο το βράδυ, για να έχει ασφαλή συμπεράσματα.Σύμφωνα με τον κ. Ρούπα και η σημερινή ημέρα αναμένεται να έχει κίνηση, αφού ο καιρός λειτουργεί υποστηρικτικά για εξόδους στα καταστήματα, ενώ επρόκειτο να γίνουν και καταβολές συντάξεων και επιδομάτων. «Το σίγουρο είναι ότι όλα τα πατρινά καταστήματα είναι καλά προετοιμασμένα και έχουν μεγάλες προσφορές. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει τονωτική ένεση στον τζίρο», είπε ο κ. Ρούπας

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments