Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Παρών» στη σύνοδο κορυφής των G7
Θα συμμετέχει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής των G7.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόκειται να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών (G7) στην Χιροσίμα διαδικτυακά, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με αναφορές του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo.
Νωρίτερα, δηλώσεις από το περιβάλλον του Ζελέσνκι, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ουκρανός πρόεδρος να συμμετάσχει αυτοπροσώπως στην σύνοδο κορυφής των G7.
Το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο τον Ίχορ Σόφκβα, αναπληρωτή επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου αρμόδιο για την εξωτερική πολιτική, ανέφερε αρχικά ότι μια προσωπική συνάντηση μεταξύ του Ζελένσκι και των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των G7 θα εξαρτηθεί από τη στρατιωτική κατάσταση.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουκρανία είχε προσκαλέσει τον Ζελένσκι να συμμετάσχει διαδικτυακά στην σύνοδο κορυφής των G7, η οποία αρχίζει αύριο.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Το 7ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαία Ελίκη και Αιγιάλεια
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Μετάλλιο για τον Γυμναστικό Σύλλογο Δύμης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Ο Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων ΦΩΤΟ
