Βόλος: Καλύτερη η κατάσταση υγείας για το αδερφάκι του μωρού που πέθανε από σηψαιμία

Η ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στον Βόλο.

Βόλος

Μία καινούρια και ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη του Βόλου, καθώς πέθανε μωράκι 1,5 έτους από σηψαιμία που του προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια. Ευτυχώς, η εξέλιξη για το δίδυμο αδερφάκι του είναι καλύτερη.

«Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία», δήλωσαν στα gegonota οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό.

Βόλος: Πέθανε από σηψαιμία βρέφος 1,5 έτους – «Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό», λένε οι γιατροί

«Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», τόνισαν οι γιατροί. Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. Όπως έγινε γνωστό, το παιδί είχε πυρετό υψηλό όπως και το δίδυμο αδελφάκι του πέντε ημέρες, αλλά κανένα παιδί από τα δύο δεν είχε ιατρικό ιστορικό.

Το παιδί που ξεψύχησε στην ανάνηψη, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε, η οποία νωρίτερα όταν το εξέτασε στο ιατρείο της όπου το μετέφερε η μητέρα του έκανε ΚΑΡΠΑ. Οι γιατροί αποφάσισαν αμέσως να διασωληνωθεί. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά το παιδί δεν ανάκρουσε σφυγμό και τελικά κατέληξε.

Ευτυχώς, η κατάσταση είναι καλύτερη για το δίδυμο αδερφάκι του που και αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ