Βόμβα: Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες σκέφτονται να φύγουν από τη FIFA!

Ηδη, την περασμένη εβδομάδα η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε από τις Σκανδιναδικές χώρες σε κοινή τους ανακοίνωση

Βόμβα: Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες σκέφτονται να φύγουν από τη FIFA!

Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο βάζει η επιθυμία της FIFA να διοργανώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανά δύο χρόνια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press υπάρχουν ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που έχουν αρχίσει να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την κίνηση της FIFA.

Ηδη, την περασμένη εβδομάδα η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε από τις Σκανδιναδικές χώρες οι οποίες σε κοινή τους ανακοίνωση υποστήριζαν:
«Αν μια πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι Σκανδιναβικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες του αντί για την πρόταση της FIFA», ανέφερε η ανακοίνωση την οποία υπέγραφαν οι πρόεδροι των ΠΟ Δανίας, Σουηδίας, Νορβηγίας, Ισλανδίας και Νήσων Φερόε, αφήνοντας ξεκάθαρα ανοικτό το ενδεχόμενο να «φύγουν» και την ίδια στιγμή οι εθνικές τους ομάδες να μην λάβουν μέρος στη διοργάνωση.
Το ανησυχητικό είναι ότι νομικά κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί με τις ομοσπονδίες αυτές να μην κινδυνεύουν με κάποια τιμωρία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι κάτι δυνατό με τις ομάδες των ομοσπονδιών να μην κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA επισημαίνοντας το αντίστροφο παράδειγμα του Γιβραλτάρ, του οποίο οι ομάδες λάμβαναν κανονικά μέρος στις διοργανώσεις της UEFA από το 2013 όταν και έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να αναγνωριστεί η ομοσπονδία τού κρατιδίου και από την FIFA.

# TAGS:
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ