Βόνιτσα: Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από την Πάτρα

Ασθενοφόρο που έσπευσε στην περιοχή παρελαβε έναν Πυροσβέστη 48 ετών με ζάλη και δύσπνοια – Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ωστόσο οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δρυμός

πυρκαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Θύριο του δήμου Άκτίου στη Βόνιτσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί είναι καλύτερη ωστόσο η προσπάθεια για να ελεγχθεί συνεχίζεται. Αυτήν την στιγμή από εδάφους επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και δύο ελικόπτερα. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δρυμός.

Σημειώνεται πως ασθενοφόρο που έσπευσε στην περιοχή παρελαβε έναν Πυροσβέστη 48 ετών με ζάλη και δύσπνοια. Τον μετεφερε στο Κεντρο Υγειας Αμφιλοχίας όπου ο άνδρας υπέγραψε κι έφυγε γιατί δεν ήθελε να διακομισθεί για προληπτικους λόγους στο Αγρίνιο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Θεόδωρος Αποστολάκης, «στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως επίσης περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τον Δρυμό φιλοξενούνται σε συγγενικά τους σπίτια». Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «κάποιοι από τους κατοίκους βρίσκονται στην πλατεία της κοινότητας».

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από την Πάτρα:

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο και από την Πάτρα με 22 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν στην κατάσβεση.